Ugrás a tartalomra

Idén is ünnepelt a Péter-Pál utca - videóval frissítve!

2017. július 17. hétfő
Ismét összegyűltek a környék lakói, hogy háromnapos rendezvénnyel ünnepeljék meg közösségüket és a történelmi utcát. A Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör június 30-július 2. között immár 18. alkalommal várta színes programokkal az érkezőket.
Idén is ünnepelt a Péter-Pál utca - videóval frissítve!

A pénteki nap eseményei a Tangazdaságban kezdődtek, ahol idén sajnos már Urbán András, a polgári kör volt tagtársának tiszteletére állított emléktáblára is koszorút helyeztek el. Ezt követően a sport és a művészetek szerelmesei is találhattak kedvükre való programot, hiszen örömfocival és az Artér Egyesület tárlatának megnyitójával várták az érdeklődőket, ahol Vankó András, a polgári kör elnöke méltatta a műveket.

A programsorozat egyik legjellegzetesebb eleme a szombati ébresztő, ahol Arató László vezetésével a Budafoki Fúvósegylet ébresztette az utca lakóit, akik a zenekarral együtt vonultak a Péter-Pál kápolnához. Itt ökumenikus istentiszteleten vettek részt az ünneplők. Az Ősök fája melletti kopjafánál fejet hajtott és koszorút helyezett el Németh Zoltán alpolgármester is. Napközben a Seybold-Garab pincében folytatódtak a programok, ahol kézműveskedéssel és finom ételekkel várták a kicsiket és nagyokat. A nap folyamán Juhász Balázs koncertjét is meghallgathattuk, aki „A fa, amely énekel” című előadásával ismertette meg az érdeklődőkkel különleges afrikai ütőhangszerét, a marimbát. Filotás Viktória Borkuckóban nyílt kiállításán Szepesfalvy Anna alpolgármester méltatta a műveket.

A vasárnapi nap főleg a gyerekekről szólt — reggeltől batikolhattak és dekupázsolhattak, valamint színházi előadás is szórakoztatta őket.

A Promontor TV összeállítása a XVIII. Péter-Pál Napok kiállításairól: