Ugrás a tartalomra

Idén is házhoz megy a könyvtár!- Videóval frissítve!

2019. január 18. péntek
Folytatódik a Könyvet házhoz szolgáltatás, amely a tartósan házhoz kötötteknek segít hozzájutni kedvenc olvasmányaikhoz. Az erről szóló megállapodást az önkormányzat és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár képviselői írták alá január 14-én az intézmény budafoki tagkönyvtárban.
Idén is házhoz megy a könyvtár!- Videóval frissítve!

Az aláíráson Németh Zoltán alpolgármester elmondta, nagy hagyományra tekint vissza a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az önkormányzat együttműködése. Ennek jó példája a két modern, korszerű kerületi tagkönyvtár is, amelyek megépítése, kialakítása szintén közös munka eredményeként valósult meg. Elmondta, Budafok-Tétény önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy segítsen a nehéz helyzetben lévőkön, ennek szellemében folytatják a kulturális esélyegyenlőséget segítő Könyvet házhoz szolgáltatást.

Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója köszönetét fejezte ki az önkormányzat és a Szociális szolgálat képviselőinek. Elmondta, a szolgáltatásnak köszönhetően az olvasók így kapcsolatban tudnak maradni a könyvtárral, ami feloldja a bezártság érzését és ablakot nyit a nagyvilágra.

A Könyvet házhoz szolgáltatás 15 éve működik kerületünkben, az önkormányzat Szociális Szolgálatának és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két kerületi tagkönyvtárának közreműködésével. Ennek célja, hogy a tartósan vagy átmenetileg lakásukhoz kötött személyek számára is elérhetőek legyenek a könyvtári könyvek, hangos könyvek, CD-k, öregbetűs könyvek, sőt, akár CD-lejátszó is.

A szolgáltatás a budafoki és a nagytétényi könyvtárak dokumentumkínálatára támaszkodik és könyvtárosaik, valamint Varga Mónika, a program koordinátorának közreműködésével valósul meg. A kiszállítás a Szociális Szolgálat gépkocsijával, a szociális intézmény munkatársainak segítségével történik. 

A jogosultak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két kerületi tagkönyvtárában jelezhetik igényüket telefonon és emailben.

Budafoki Könyvtár (XXII. Kossuth Lajos utca 30. +361 424-5989, fszek2203@fszek.hu

Nagytétényi Könyvtár (XXII. Nagytétényi út 283. +361 207 5257, fszek2201@fszek.hu

http://www.fszek.hu/konyvtaraink/kossuth_lajos_utca_30_/konyvet_hazhoz/?article_hid=14802

Nyitókép: Kocsis Zoltán