Ugrás a tartalomra

Idegenben voltunk otthon

2019. május 15. szerda
Nagykőrösön egyenlítettek kosarasaink, pénteken jöhet a döntő csata
Idegenben voltunk otthon

Károly Máté edző – és a sors – alaposan felforgatta a Budafoki Kosárlabda Klub NB I/B osztályú csapatát a Nagykőrös elleni párharc visszavágójára. A hazai hatpontos vereség után 83-80-ra sikerült győznünk, és bizakodva várjuk a mindent eldöntő harmadik összecsapást, amely pénteken lesz este fél nyolckor a Promontor utcában.

Idegenben voltunk otthonFerencz Gábor elnök ott volt a nagykőrösi összecsapáson, amelynek az volt a tétje, hogyha kikapunk, már csak a 11. helyért maradunk versenyben.

„De győztünk, és így nyitva áll az út a kilencedik hely, azaz a felsőház alatti legjobb pozíció felé„ – mondta az elnök, aki az utánpótlásért is felel. – „Edzőnk, Károly Máté mindössze hét játékost vetett be, hárman objektív okok miatt nem álltak rendelkezésre, köztük a Csata NB I-es női csapatot edző Tursics Krisztián, többeket pedig Máté ezúttal nem vetett be, mivel az első, hazai meccsen nem úgy teljesítettek, ahogy az elvárható lett volna. Bejött a csapat felforgatása, egészen már szellemben, akarással küzdöttek a fiúk, és ennek meg is lett az eredménye.”

Kilőtt a rajtnál a Budafok, 10-2-re megugrottunk, a tízből nyolc pontot szerző Varga Dániel vezérletével. Sajnos a többiek nem sok segítséget nyújtottak Daninak, így a negyed végén már a Nagykőrös vezetett 21-19-re. Aztán a második játékrészben a többiek is felzárkóztak, és ennek köszönhetően 43-38-as vezetéssel zártuk a félidőt.
A második félidőt két Jilling-triplával nyitottuk, de a túloldalon is sültek a kezek, pontosabban egy kéz – Fehér Péteré, aki három hármast is szórva csapata negyedbeli első 17 pontjából 15-öt magára vállalt. Azonban ez a teljesítmény sem volt elég ahhoz, hogy kiadjuk a kezünkből a vezetést: a harmadik tíz perc során összességében se nem csökkent, se nem nőtt a nagyszünetben meglévő négy pontos különbség (65-69). Az utolsó negyedet remekül kezdtük, olyannyira, hogy öt perccel a vége előtt a meccs során először már tíz ponttal is vezettünk (71-81). Az összecsapás azonban korántsem dőlt még el, hiszen egy 8-0-s rohammal a nagykőrösiek kétpontos távolságba küzdötték fel magukat az utolsó percre – szerencsénkre Lados két büntetőjével végül megszereztük a 83-80-as győzelmet.

A 28 pontig jutó Varga mellé a máskor jobbára a védekezésben jeleskedő Kiss Mihály nőtt fel 15 pontjával, Jilling 12 pontot szerzett, 18 éves reménységünk, Lados Erik 8 pontig jutott, Siklós Olivér pedig – Siklós Erik újságíró kollégánk fia – kilenc pontot szerzett.

„Erik óriási tehetség, de még hullámzó a játéka, és Olivér is simán A csoportos játékos lehetne, ha több ideje jutna a kosárlabdára. Mindegy, most ő is kitett magáért. Pénteken nagyon várjuk a szurkolóinkat a Promontor utcába, hogy kiharcoljuk a győzelmet, és ezzel a kilencedik helyért mérkőzhessünk az MTK-val vagy a Miskolccal” – mondta a klubelnök.

(Ch. Gáll András)