Ugrás a tartalomra

Hűsítő fejlesztések az intézményekben

2018. augusztus 01. szerda
A perzselő nyári napok, a hosszantartó kánikula mindannyiunk szervezetét megviseli. Az önkormányzatnak köszönhetően több kerületi intézményében is megvalósultak a hőérzetet javító beruházások.
Hűsítő fejlesztések az intézményekben

A nagy kánikulát sajnos nem tudjuk elkerülni, de hőérzetünk javításáért sokat tehetünk. Az önkormányzat ezen a nyáron is gondot fordít arra, hogy intézményeit komfortossá tegye a látogatók és ott dolgozók számára.

A legkisebbek kényelméért új tocsogókat építettek Bartók és a Rózsakert Tagbölcsődékben, s hamarosan a Leányka Tagóvodában is befejezik a kivitelezését. A Bartók Tagóvodában és Tagbölcsődében idén nyártól új párakapu alatt is hűsölhetnek a gyerekek, három bölcsiben és három oviban pedig új napvitorlákat telepítettek, melyek árnyékában bátran játszhatnak a kicsik napsütéses időben is.

A szélsőségesen meleg időjárás a felnőttek szervezetét is megterheli, ezért az önkormányzat új klímát szereltetett fel a Szociális Szolgálat két épületébe, a Levendula Idősek Klubjában és a Napraforgó Fogyatékosok Klubban, s várhatóan idén még a Nappali Hangulat Lélekvédő Klubjának klimatizálására is sor kerülhet, így az intézmény összes épülete klimatizált lesz.

A forgalmasabb közterületeken is megtalálhatjuk a felfrissülést: a Magdolna utcai buszmegállóban, a Nagytétényi úton a Bartók Béla úti buszmegállóban és Rózsakert városközpontjában párakapuk, a Piactéren pedig páraszőnyeg ad enyhülést az arra járóknak.

Hűsítő fejlesztések az intézményekben

Fotó: Földházi Árpád