Ugrás a tartalomra

Házias termékek boltja

2019. január 28. hétfő
Az Év vállalkozója lett az Ibolya ABC vezetője
Házias termékek boltja

A XX. Vállalkozók napján vehette át Géró Istvánné, az Ibolya ABC tulajdonosa a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által odaítélt Év vállalkozója díjat. Az ünnepélyes díjátadás a Művészetek Palotájában volt. Az óhegyi közösség egyik kulcsszereplőjét, Géró Istvánnét, vagy ahogyan mindenki ismeri, Ibolya nénit kérdeztük a díj átvétele után.

– A Barackos és a Bartók Béla út kereszteződésében található a kétszáz négyzetméteres Ibolya ABC, amely rendkívül közkedvelt a vevők körében. Mi a siker és az életben maradás titka a multik folyamatos nyomása mellett?
– Mi a vevőkért dolgozunk, lessük minden kívánságukat, és meghallgatjuk a hozzánk betérő vásárlókat. Nálunk nemcsak árukat, hanem odafigyelést is kapnak az emberek. Ez a hely nemcsak ABC, hanem találkozási pont is.
– Több mint fél évszázada van a kereskedelemben. Hogyan és hol kezdődött ez a pályafutás?
– Tizenhat évesen kezdetem tanulóként Nagytétényben dolgozni, majd tizenhárom évig a Dél-budai ÁFÉSZ-nál voltam. 1985-ben a Barackos utcai boltba kerültem, amit öt évvel később meg tudtam vásárolni, és ott is telepedtem le a családommal. Az Ibolya ABC volt akkor a környék egyetlen nagy közértje és egyben a városrész központja, mindenki idejött és mondta, hogy az „Ibolyában vagyok”! A családias jellege a mai napig megmaradt. Két fiam közül az egyik, Zoltán a boltban nőtt fel, és ma ő viszi a munka nagyobb részét. Az életem a közért, így még nyugdíjasként is minden nap a kasszában ülök, hogy együtt lehessek a bolt „lüktetésével”. 
– A mindennapi munka mellett milyen formában jelenik meg az ABC a kerület életében?
– Mindig arra törekedtem, hogy a közösségi életben fontos szerepet játsszon a bolt. A kezdet kezdetén a hegyről az emberek ide jöttek és itt vásároltak, találkoztak. Voltak olyan évek, amikor utcabált is szerveztem a helyieknek. A Futafok sportrendezvénynek évek óta támogatója az ABC, emellett a Nagytétényi Szüreti Mulatságon is rendszeresen ott vagyunk és segítünk. Úgy gondolom, hogy mi ugyan kicsik vagyunk a multikhoz képest, de segítünk, ahol és amiben csak tudunk.
– Milyen tervekkel vágtak neki a 2019-es évnek?
– Szeretnénk pályázati lehetőségeket keresni, hogy a boltot felújíthassuk, hiszen haladni kell a korral. A klasszikus élelmiszerbolt mellett lehet nálunk újságot, könyvet, lottót, szemüveget is venni. De nagyon büszke vagyok arra, hogy sokan az olyan különleges termékekért jönnek, amelyeket a multiknál nem lehet megvenni, mint például házias felvágottakért és kézműves sajtokért. (Viszkocsil Dóra)

Házias termékek boltja