Ugrás a tartalomra

Happy end után

2018. október 30. kedd
Süvegesék legalább heti egy órát, havi egy napot és évi egy hetet töltenek kettesben
Happy end után

Happy end utánAz október első hetében megrendezett Országos Könyvtári Napok keretében, a Családok Éve jegyében érkezett vendégségbe a négy gyermeket nevelő Süveges házaspár a budafoki könyvtárba. Az országban híradósként megismert Süveges Gergő Prima-díjas újságíró, a MTVA Kossuth rádió műsorvezető-szerkesztője és felesége, Süvegesné Rudan Margit gyógypedagógus „...és mi van a happy end után?” címmel tartott vetített képes előadást, amelynek során betekintést engedtek családi életükbe, mindennapjaikba, és elárulták, mi segíti őket abban, hogy összetartozásukat megőrizzék.

Süveges Gergő és felesége nemrég közös „vállalkozásba”, misszióba kezdtek: egyházi közösségek fejlesztéséhez, fejlődni vágyó gyülekezeteknek nyújtanak segítséget, amelyek koordinálását Süvegesné Rudan Margit tartja kézben. Gyermekeikről elmondták, hogy mind a négyen egyházi iskolába járnak, Dorka 15 éves, Marci 14, Annamari 11,5 és Andris 10.
A több mint egyórás előadáson a házaspár felváltva beszélt arról, mit tesznek azért, hogy házasságuk működjön. Hangsúlyozták, milyen lényeges az önismeret, és az, hogy a társukban lévő 98 százaléknyi pozitívumot helyezzék előtérbe és ne a kétszázaléknyi hiányt, ezzel is példát mutatva gyermekeiknek. Kiemelték a szokások és keretek fontosságát, például a búcsú- és üdvözlő puszit, a naponta többszöri kommunikációt, mint csevegés, telefon vagy akár az sms és az évekkel ezelőtt kialakított és azóta is működő „házastársi időt”: legalább heti egy órát, havi egy napot és évi egy hetet megpróbálnak kiszakítani az életükből, amely időt a gyerekek nélkül, kettesben töltenek, és csak egymásra figyelnek. (Tamás Angéla)