Ugrás a tartalomra

Győztek a kosarasok

2019. február 10. vasárnap
Megszerezték idei első győzelmüket a kosarasaink
Győztek a kosarasok

A Budafok kosárlabdacsapata 85-66-ra legyőzte a Nagykőrösi Sólymokat a Promontor utcában. Nem játszottunk különösebben jól, de szinte végig mi irányítottuk a találkozót.

Az első kosarunk nehezen akart megszületni a találkozón, viszont miután megtört a jég, sorra szereztük a pontokat – 7-2-es vezetésünknél időt is kért a Nagykőrös. A folytatásban magára is talált a vendégcsapat, először 7-nél, aztán 15-nél is utolértek minket, majd egy triplával fordítottak, de Varga kosarának köszönhetően végül mi zártuk előnyben az első negyedet (19-18).
A második periódusban főként a csereként beszálló Fehér és Mészáros, illetve a gyűrű alatt keményen dolgozó Horváth pontjaival megléptünk egy kicsit, és az ellenfél ismét kénytelen volt átbeszélni a taktikáját. Mindhiába: a negyed második felére előbb 10, majd 12 pontra nőtt a mieink előnye. A félidő előtti utolsó percekben viszont elkezdtek sülni a nagykőrösi kezek, pár egymás után bedobott triplának köszönhetően 40-38-ra zárkóztak a fordulás előtt.
A második félidőt egy 9-0-s rohanással kezdtük, és bár végérvényesen egészen a mérkőzés utolsó perceiig nem tudtuk leszakítani a Sólymokat, a találkozót már a kezünkben tartottuk – a hátralévő időben hét pontnál közelebb már nem engedtük riválisunkat. A végjátékban aztán átfutottunk a letámadással próbálkozó vendégeken, így végül nagyarányú győzelmet arattunk. (budafokbasket.hu)

Győztek a kosarasok