Ugrás a tartalomra

Gratulálunk! - Újabb alkotói díj keramikus népi iparművészünknek, Gy. Kamarás Katának

2017. augusztus 01. kedd
A polgármester is gratulált a Népművészet Ifjú Mestere és a Népművészet Mestere címet korábban elnyert kerületi művészünknek abból az alkalomból, hogy idén is alkotói díjat kapott a Fővárosi Önkormányzattól.
Gratulálunk! - Újabb alkotói díj keramikus népi iparművészünknek, Gy. Kamarás Katának

Karsay Ferenc polgármester személyes hangvételű levelében így fogalmaz:

 

„Örömmel értesültem arról, hogy idén az AMKA-nak (A Magyar Kézművességért Alapítvány) a „Magyar kézművesség – 2017 és Arany János költészete – kézműves szemmel” című nyári országos pályázatán - a zsűri megítélése alapján - a Fővárosi Önkormányzat alkotói díját kaptad.

 

Tudomásom szerint ez már a harmadik hasonló elismerés az utóbbi években a Fővárosi Önkormányzat, illetve az AMKA részéről, amire a budafok-tétényiek is joggal büszkék lehetnek, hiszen a kerület jó hírét viszik a díjazott művészeti alkotások. A Népművészet Ifjú Mestere, a Népi Iparművész, a Népművészet Mestere címek birtokosaként – és rózsavölgyi lakosként - Budafok-Tétény kulturális nagyköveteként nagy szolgálatot teszel településünk érdekében. Ennek az önként vállalt missziónak tettél eleget akkor is, amikor a gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceumnak ajándékoztad az Árpád-házi Szent Erzsébet kerámiaszobrot, melynek megalkotását Budafok-Tétény Önkormányzata támogatta, illetve az olyan országos hírű kiállításokon való részvétellel is, mint például az idei AMKA-pályázatra érkezett alkotások tárlata, amely augusztus 27-ig megtekinthető a Duna Palotában.

 

Ahogyan eddig is, az önkormányzat továbbra is kiemelten támogatni kívánja a kulturális élet kibontakozását, fejlődését a kerületben, ezért igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani művészeink számára, hogy alkotásaikat bemutathassák a budafok-tétényi művészetpártoló közönségnek.

 

Polgármesterként és fővárosi önkormányzati képviselőként a magam és Budafok-Tétény Önkormányzata nevében is gratulálok az újabb elismeréshez!”

 

Az országos pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére, a díjak átadására július 28-án a Duna Palotában (Budapest, V. ker., Zrínyi utca 5.) került sor. Ugyancsak itt augusztus 27-ig minden nap 10-17 óra között megtekinthető a pályázatra érkezett alkotásokból rendezett tárlat.

 

Forrás:http://www.facebook.com/kata.kamaras

 

 

Gratulálunk! - Újabb alkotói díj keramikus népi iparművészünknek, Gy. Kamarás Katának

 

Gratulálunk! - Újabb alkotói díj keramikus népi iparművészünknek, Gy. Kamarás Katának