Ugrás a tartalomra

Futballedző és énekes

2018. október 29. hétfő
Hevesi Tamás életében a zene mellett a sport a legfontosabb
Futballedző és énekes

Futballedző és énekesAz énekes, zeneszerző és futballedző Hevesi Tamás a fellépése röpke fél órájában olyan kitűnő hangulatot teremtett a Savoyai Jenő téren, amelyről vasárnap délidőben álmodni sem mertünk. Az eleinte kisszámú hallgatósághoz egyre többen csatlakoztak, és az előadóművésszel együtt énekelték, hogy „Csak nyomd a gázt”, Zötyög az élet” vagy „Ezt egy életen át kell játszani”.

Hihetetlen, mennyi minden belefért ebbe a harminc percbe: Hevesi-szerzemények, sikerszámok, sok-sok kedvesség, csipetnyi humor és egy életpálya pillanatképekben. Az énekes a dalokat összefűzve beszélt a Névtelen Nulláról és Ausztráliáról, mesélt az utcazenészként töltött időszakáról és a százöt országban tett látogatásairól. A borfesztivál vendégével fellépése előtt beszélgettünk.
– Alaphelyzetben gitáros, de zongorázik, hegedül, nagybőgőzik, citerázik és vadászkürtön is játszik. Melyik hangszert használja a zeneszerzéshez?
– A dalok többségét zongoránál írom, de mire elkészülök, a teljes hangzás összeáll. Lehet, hogy később már nem emlékszem, melyik hangszert használtam a zeneszerzésnél, de amikor meghallgatom, azonnal tudom, ugyanis más a lelkülete egy zongorán megírt dalnak, mint egy gitáron születettnek.
– Nemrégiben kisebb szünetet tartott, nem hallottunk új Hevesi-szerzeményeket. Mikor lesz új dal?
– Többet is írok egyszerre, bár egy időre valóban leálltam a zeneszerzéssel. Elkeserített, hogy az én korosztályomnak nincs helye a rádióban, ahol vagy új zenéket játszanak, de nem az én korosztályomét, vagy a már meglévő, régi számokat. Hogyan tudom akkor eljuttatni a zenémet közönséghez? Legfeljebb olyan csatornákon, mint a Facebook vagy a YouTube. Most erre hajtok, ezért már a videoklipen is gondolkodom. Sajnálom, hogy a rádió kiesik, mert szerintem a zene kortalan, az én dalaimat, ahogy a többiekét is, a kisgyerekek, az idősek és a középkorúak egyaránt énekelik.
– Úgy hallottuk, elköszön a televízió tehetségkutató műsoraitól.
– Szerepeltem a Sztárban sztár, a Nagy Duett és legutóbb a Sztárban sztár +1 kicsi című műsorokban. Kipróbáltam magam, élveztem, és azt gondolom, mind a háromban sikeresen szerepeltünk a partnereimmel, de ez nekem „versenyzőként” pont elég volt. Lehet, hogy elvállalnám a zsűritagságot, ha felkérnének, bár most eléggé lefoglal a Pénzügyőr SE, ahol néhány hónapja lettem a labdarúgók vezetőedzője.(Tamás Angéla)