Ugrás a tartalomra

Folytatódik a „Könyvet Házhoz” szolgáltatás

2017. január 25. szerda
Meghosszabbította együttműködési megállapodását a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és Budafok-Tétény Önkormányzata.
Folytatódik a „Könyvet Házhoz” szolgáltatás

A szolgáltatás keretében kerületi beteg, mozgásukban korlátozott, lakáshoz kötött rászorulók számára biztosítják az ingyenesen könyvtári dokumentumok (könyvek, hangoskönyvek, öregbetűs könyvek, CD-k), valamint ezek használatát segítő eszközök (lejátszók) gépkocsival történő házhozszállítását. A szolgáltatás átmenetileg megváltozott élethelyzetben - pl. baleset, betegség miatt hosszabb ideig házhoz kötöttek, veszélyeztetett kismamák esetében - is igényelhető. Tavaly összesen 165 kölcsönzés alkalmával 1450 dokumentum jutott el ilyen módon a programban résztvevőkhöz.

Az együttműködési megállapodást a FSZEK Nagytétényi Könyvtárban írta alá dr. Fodor Péter főigazgató és Karsay Ferenc polgármester. „Ha két dolgot kellene kiemelnem, ami kerületünket fémjelzi, akkor az egyik biztosan a bor-és pezsgő, a másik pedig a kultúra lenne. Sokszor, sokan mondták már, hogy a könyvek ideje lejárt, de szerencsére nem lett igazuk: a könyv értéke örök.” – hangsúlyozta a polgármester. A FSZEK főigazgatója örömét fejezte ki, hogy a kerületben működő mindkét könyvtár nagy népszerűségnek örvend, a néhány éve felújított Nagytétényi Könyvtár is egyre aktívabb szereplőjévé vált a kerület kulturális életének.

Hogyan vehető igénybe a szolgáltatás?

Az igényeket a jogosultak a közreműködő könyvtárakban
Budafoki Könyvtár (XXII. Kossuth Lajos utca 30., +36 1 424 5989fszek2203@fszek.hu), valamint
Nagytétényi Könyvtár (XXII. Nagytétényi út 283., +36 1 207 5257fszek2201@fszek.hu) telefonon vagy e-mailben is jelezhetik.