Ugrás a tartalomra

Fogyatékkal Élők Napja a Cziffra Központban

2018. december 03. hétfő
November 30-án ünnepi műsort tartottak a Hugonnai Vilma Általános Iskola diákjai a Fogyatékkal Élők Napja alkalmából.
Fogyatékkal Élők Napja a Cziffra Központban

1992 óta december 3-a a fogyatékos emberek világnapja. Az ENSZ által életre hívott világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira. Ennek a napnak az alkalmából tartottak ünnepi műsort a kerületi, fogyatékossággal élők számára a Cziffra György Kulturális Központban, Budafok-Tétény önkormányzatának szervezésében. 

A megjelenteket Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte, aki a világnap fontosságáról beszélt.  ,,A hétköznapok szürkeségében sokszor akár a nagyon fontos dolgokról is meg-megfeledkezünk. Úgyhogy igenis fontos, hogy legyen egy ilyen világnap. Legyen egy olyan nap, amikor erről szól a közbeszéd, amikor egymással foglalkozunk, amikor megismerjük egymást, nyitottak vagyunk egymásra.” – mondta az alpolgármester.

A műsorokat Németh-Pospischek Csilla, a Hugonnai Vilma Általános Iskola intézményvezető-helyettese és tanítója konferálta fel:

„Különbözőek vagyunk, de ha megtanuljuk megérteni és elfogadni egymást, egészen szép összhang alakulhat ki közöttünk. A különbségek megértése és elfogadása azonban nem valósul meg egykönnyen, ha ezeket a különbségeket rossznak vagy ostobaságnak tekintjük.”  - hangzottak el Mark Gungon szavai, amelyek az általános iskola idei műsorát inspirálták.

Elsőként az iskola énekkarának adventi előadását hallgathatták meg a résztvevők, akiket Lőrinc Ákos énektanár vezetett és kísért zongorán.

A 4.a osztály a Grease című musical hangulatát idézte vissza táncos műsorával, akiket Kató Gyöngyi Laura tanított be. A fiúk fekete bőrdzsekiben és napszemüvegben, a lányok rózsaszín tüllszoknyában, akrobatikus mozdulatokkal idézték fel Danny és Sandy történetét.

A műsor az énekkar karácsonyi blokkjával folytatódott, akik a magyar nyelvű énekek mellett, német dalokat is előadtak.

Vajda Flóra és Valentin Viktória Stábel Rezső, Variációk az élethez című prózáját mondták el, majd az 5.a osztályos tanulók előadása következett. Az osztály ötödik éve jelnyelven adja elő az általuk választott dalt, így ez ebben az évben sem volt másképp. Idén Máté Péter Azért vannak a jóbarátok című dalát jelelték el a diákok.

Kémenes Örs megható verssel készült az ünnepségre, a kifejezetten az erre az alkalomra íródott művét adta elő zenei kíséretben.

Az ünnepi műsort a diákok palotás tánccal zárták, majd az előtérben az önkormányzat ajándékokkal kedveskedett a résztvevők számára.

 

Galéria: Kocsis Zoltán