Ugrás a tartalomra

Festmények, installációk, kávéház

2015. augusztus 30. vasárnap
Újdonság, hogy a pezsgő- és borfesztivál idejére a Magdolna utcát átadják a művészeteknek
Festmények, installációk, kávéház

A 26. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál ideje alatt új köntösbe öltözik a Magdolna utca. A kétnapos rendezvényen Budafok patinás utcája Művész utcává alakul, ahol a kerületi művészeket bemutató installációk és az alkotók között sétálva megnyugvást talál a kultúrára és csendre szomjazó közönség.

A Magdolna utca közepén végigfutó, plexiből meghajlított, a pincék bolthajtására emlékeztető, egyenként négyméteres installációkon minden részt vevő művész két-két munkáját és néhány mondatos szakmai önéletrajzát láthatjuk és olvashatjuk majd – tudta meg lapunk Németh Zoltán alpolgármestertől. 
Különleges programnak ígérkezik, hogy Tóth Avanti Péter grafikus, a Képző- és Iparművészeti Közalapítvány a XXII. kerület Kultúrájáért kuratóriumának elnöke az  Open-Air – Nyitott műterem projekt keretében a szeptember elsejéig a tatavanti@gmail.com e-mail címen jelentkező, Budafokon élő modellek közül négynek a helyszínen festi meg a portréját. Az olajfestmények reprodukcióit a fesztivál után természetesen megkapják a modellt ülő hölgyek, illetve urak.
Ezen felül a szervezők azt istervezik, hogy Kaintz Regina tükörinstallációja segítségével az arra kíváncsiak megnézhetik, milyen ékszer állna jól nekik, valamint Budafok anno és Budafok most címmel fotókiállítás is nyílik Dr.Vankó András fotóiból, az utcában megtekinthetők lesznek Herendi Péter szolárfotói is. Természetesen a  gyermekekről sem feledkeztek meg: számukra a Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán, a „Művészudvarban” Tóthné Millavári Silvia vezetésével a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola tanárai tartanak olyan foglalkozásokat, amelyeken megismerkedhetnek a különböző művészeti eszközökkel és technikákkal. (Tamás Angéla)

Az installációkon kiállító művészek:
Balogh Edit, Baráth Hajnal, Benedek György, Czimbal Gyula, Deli Eszter Kinga, Felényi Péter, Filotás Viktória, Haid Attila, Herendi Péter, Húber József, Kaintz Regina, Kanyó Ferenc, Kaszás Réka, Kubaszova Tamara, Kutasi Tünde, Majoros István, Máder Indira, Neuberger István, Palik Eszter, Pállay József, Pató Róza, Pető Márk, Radóczy Mária, S. Hegyi Béla, Tóth Avanti Péter, Tóthné Millavári Silvia, Várhelyi Csilla.
A szervezésben és az élőkészület munkáiban Arató László, Felényi Péter, Kaintz Regina, Pállay József és a polgármesteri kabinet munkatársai vállaltak oroszlánrészt.


Festmények, installációk, kávéházKattintson a Budafoki Pezsgő-

és Borfesztivál honlapjára!

Fellépők, borászatok bemutatkozása,

tudnivalók, képek és minden infó

várja a fesztiválról!