Ugrás a tartalomra

Felújított épületszárnyat és Hajós Alfréd termet avattak a Kolonicsban

2016. november 23. szerda
Gyógytorna szobát és két új foglalkoztatót, vizesblokkot és több tárolót alakítottak ki a korábbi iskolai főzőkonyha helyén
Felújított épületszárnyat és Hajós Alfréd termet avattak a Kolonicsban

A Kolonics iskola jó ideje raktárként használta azt a 207 m2 alapterületű korábbi főzőkonyhát, ami most új funkciót kapott: gyógytorna szobát, két foglalkoztatót, vizesblokkot és több tárolót alakítottak ki. Az önkormányzat támogatásával felújított, átalakított új épületszárnyat mostantól egy új ajtó köti össze az ebédlővel, így már az ebédlő is akadálymentesítéssé vált. A kivitelezés során kicserélték a külső és belső nyílászárókat, a homlokzati lépcsőt, valamint a pincelejárót is átalakították. Az új helyiségek a funkciónak megfelelő burkolatot és korszerű világítást kapott, a falakat kifestették.

A pincébe való lejutást eddig a melegítőkonyha előtere biztosította, de a régi lépcső túl meredek volt. A felújításnak köszönhetően most már egy új ajtón és lépcsőn át le lehet a kazánba, a tároló helyiségekbe és a gépészeti szerelő térbe jutni. A korábbi lépcső és rámpa az átépítés előtt keskeny és balesetveszélyes volt, mostanra viszont kiszélesítették és korlátot is kapott, tehát biztonságosabbá vált. A teljes felújítás közel 25 millió forintba került.

Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester részvételével átadóünnepséget is tartottak az új épületszárnyban, felavatva a Hajós Alfréd nevét viselő új foglalkoztató termet is, amelyben az iskola diákjai rövid kulturális műsort és sportbemutatót is tartottak. Karsay Ferenc köszöntőjében azt hangsúlyozta, az önkormányzat saját lehetőségein, keretein belül továbbra is igyekszik minden lehetséges módon segíteni, támogatni a kerületben működő oktatási intézményeket. "Az iskoláinkra, az óvodáinkra, a bölcsődéinkre joggal voltunk és vagyunk büszkék, a sajátunknak érezzük, tekintjük a jövőben is" - tette hozzá a polgármester.