Ugrás a tartalomra

Február hónap művésze: Palik Eszter

2016. február 05. péntek
2007 óta él a kerületben családjával. Elmondása szerint: „sikerült itt gyökeret verni, találni egy szerethető, befogadó közeget”.
Február hónap művésze: Palik Eszter

Palik Eszter 2006-ban diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szilikátipari tervezőművészként. Sok porcelántárgyat tervezett, elsősorban használati tárgyakat. Ezzel párhuzamosan érdeklődése a festészet iránt is megmutatkozott. Elsősorban tájképeket festett plein air stílusban. Inspirálta a hely, ahol született, így a képek témája leginkább Nógrád megye. Szülőföldjével a kötelék a mai napig megmaradt, munkáiban valamilyen módon mindig felbukkan.

Jelenleg a képzőművészet számos ágával foglalkozik. Érdeklődése sokrétű, a táblaképfestészettől az installációig. Szeret kísérletezni, új anyagokkal, technikákkal, műfajokkal ismerkedni, az így megszerzett tudást a későbbiekben felhasználja műveiben is. A legújabb technika, amivel szívesen alkot, a fotogram.

2012 óta tagja az Artér Művészeti Egyesületnek, amely a kerület kulturális életének egyik színfoltja. Számos kiállításukon szerepelt, és állandó résztvevője a nyári művésztelepeknek.

Az érdeklődők munkáit – a teljesség igénye nélkül – megtekinthették már a Műcsarnokban, az Artus Stúdióban, a Gödör klubban, a Duna Galériában, a szegedi Reök-palotában, Losoncon, a stuttgarti Magyar Intézetben és a 26. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál Művész utcájában.

A hónap művészének járó elismerést a február 4-ei testületi ülésen vette át Németh Zoltán alpolgármestertől.