Ugrás a tartalomra

Fát ültettek a Plébánia utcában és a kerület több pontján

2016. december 07. szerda
Lakossági kezdeményezés nyomán közel kétszáz facsemetével gazdagodott a kerület.
Fát ültettek a Plébánia utcában és a kerület több pontján

A Plébánia utcában 39, a kerület különböző pontjain további 134 facsemetét ültetett az önkormányzati saját forrásból. A faültésre azért is szükség volt, mert az időjárási körülmények miatt a Plébánia utcai fasorból sajnos több fa is kipusztult. A "túlélőknek" szerencsére sikerült új helyet találni, a régi fasor így teljesen megújulhatott.

„A Plébánia utcába közel 10 éve telepítettük a jelenlegi fasort. Az elmúlt években a gondos fenntartás ellenére száradt ki számos fa a szinte teljes egészében lebetonozott területen. Ezek pótlását a kerület több alkalommal is elvégezte. Egy biztos: ebben a környezetben – úgy tűnik – nem minden fafaj képes megmaradni. Ez jelentős kihívás elé állította a szakembereket, de a Corvinus Egyetem munkatársainak bevonásával sikerült kiválasztanunk egy olyan fafajtát, amely reményeink szerint a nehéz helyi adottságok ellenére is jól fogja érezni magát a környezetében. A telepítés során a fák életterét is bővíttettük.” – nyilatkozta a budafokteteny.hu-nak Németh Zoltán alpolgármester.

A fák alá vízáteresztő, tűsarok-biztos burkolat kerül, hogy a járdán babakocsival is kényelmesen el lehessen férni. A kivitelező vállalta, hogy öt évig gondozni fogja a fákat.