Ugrás a tartalomra

Ez történt a szeptemberi testületi ülésen

2019. szeptember 17. kedd
Az egészségügyi dolgozók megtartása érdekében növelik a szakrendelő dolgozóinak juttatásait, továbbra is biztosítják a 0-24 órás orvosi ügyelet működését, ismét csatlakozik a kerület a Bursa Hungarica pályázathoz — ezekről döntött a képviselő-testület az önkormányzati ciklus utolsó, szeptember 12-i ülésén.
Ez történt a szeptemberi testületi ülésen

A testületi ülésen több egészségügyi témájú előterjesztésről döntöttek, többek közt arról, hogy az egészségügyi dolgozók megtartása érdekében növelik juttatásaikat. A határozati javaslat alapján az önkormányzat fedezi a Káldor Adolf Szakrendelő dolgozóinak 13. havi illetményét, valamint a jövő évtől számukra is biztosítja a kerületben a közalkalmazotti szférában már bevezetett juttatási elemeket, mint pl. a félévi jutalom vagy a cafeteria.

A kerület felnőtt ügyeleti ellátása kapcsán is tárgyalt előterjesztést a testület: bár a jogszabály csak a háziorvosok rendelési idején kívüli időtartamra írja elő az ügyelet biztosítását, Budafok-Tétény önkormányzata továbbra is 0-24 órában rendeli meg a szolgáltatást.

A képviselők elfogadták a Budafok-Belváros megújul és a Régi idők új kapui elnevezésű önkormányzati programok beszámolóját, mely szerint 2014 óta 52 budafok-tétényi ingatlantulajdonos pályázott sikeresen épülete homlokzatának vagy kapujának felújítására. Az ingatlanok megújítását több mint 85 millió forinttal támogatta az önkormányzat.

A testület döntött arról is, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakoznak a Bursa Hungarica programhoz, amellyel a felsőoktatásban tanuló rászorultakat részesítik szociális támogatásban. Az ösztöndíj megpályázásának feltételei hamarosan elérhetőek lesznek a Városházi Híradóban, valamint a www.budafokteteny.hu honlapon is.

Elfogadták a 2019. évi költségvetés I. féléves teljesüléséről szóló részletes tájékoztatót, amelyet itt olvashatnak.

A testületi ülés előtt a képviselők köszöntötték szeptember hónap művészét, Létay Kiss Gabriellát. A szoprán szerepeket éneklő művész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett kitüntetéses diplomát, idén pedig a legmagasabb zenei elismerést, Liszt Ferenc-díjat vehetett át. A testület nevében Karsay Ferenc gratulált neki.

Köszöntötték a Nádasdy Táncegyüttest, a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola legidősebb csoportját. A Vizi Tibor és Antal Melinda által vezetett együttes nemzetközi sikert ért el a közelmúltban: a lengyelországi Wisłában rendezett Nemzetközi Néptánc Fesztiválon 13 ország versenyében hozták el a fődíjat.

Gratuláltak Zombori Gábor úszónak, aki az augusztusi budapesti junior világbajnokságon — kétszer junior világbajnoki rekordot döntve — világbajnoki címet szerzett. A Budafóka SE úszójának időeredménye olimpiai A szint is, így szinte biztos tagja a jövő évi magyar olimpiai csapatnak. Kiemelkedő sikerét Horváth Tamás vezetőedző szakmai irányítása alatt érte el, akinek kimagasló szakmai munkája a hazai úszósport legerősebb csapatai közé emelte a Budafóka Sportegyesületet.

Nyugdíjba vonulása alkalmából méltatták Gombor Jánosnét, Erikát, aki 40 éve lépett a munka világába a kerületi Polgármesteri Hivatal adóügyi irodájának ügyintézőjeként, idén pedig már mint irodavezető fejezte be pályafutását. Nagy hivatástudattal, magas színvonalon elvégzett munkájáért Karsay Ferenc polgármester mondott köszönetet, majd jó egészséget kívánt neki.

A kerület önkormányzata minden évben elismeri és jutalmazza a kerület közbiztonságát, a közrendet, a kerület nyugalmát és egészségét védelmező szervezetek dolgozóit. Az elismerést azok a dolgozók érdemelték ki, akik a napi feladataikon túl többletmunkát vállaltak és akár szabadidejüket is feláldozták a kerület nyugalmának biztosítása érdekében.

A Mentőszolgálat Budafoki mentőállomása állományából jutalomban részesült:

  • Szentgyörgyi Péter mentőtiszt,
  • Szondi Máté mentőápoló.

A BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítők közül jutalmazásban részesült:

  • Pém Viktória rendvédelmi igazgatási szolgálat
  • Szigeti Erzsébet rendőr főtörzszászlós
  • Darabos Imre rendőr alezredes
  • Daragó István fegyveres biztonsági őr
  • Fülöp Gábor rendőr zászlós
  • Glavanits Ádám rendőr őrmester
  • Kiss Sándor rendőr főtörzsőrmester
  • Kovács Krisztián rendőr főtörzsőrmester
  • Magyar Zoltán rendőr törzszászlós
  • Streng László rendőr törzszászlós
  • Újfalusi Imre rendvédelmi igazgatási szolgálat

A Budafoki Katasztrófavédelmi Örs állományából jutalmat vehetett át:

  • Kovács Sándor tűzoltó főtörzsőrmester  
  • Papcsik Gábor tűzoltó törzsőrmester
  • Szedlák Lajos tűzoltó főtörzsőrmester.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Fotó: Horváth Tamás