Ugrás a tartalomra

Ez történt a márciusi testületi ülésen - Videóval frissítve!

2019. április 01. hétfő
A március 28-i testületi ülésen megszavazott pályázatnak köszönhetően folytatódhat a történelmi épületek homlokzatainak és kapuinak megújulása. Pályázatot írnak ki az Egyesített Óvoda és az Egyesített Bölcsőde vezetésére.
Ez történt a márciusi testületi ülésen - Videóval frissítve!

A testületi ülés előtt a hagyományoknak megfelelően köszöntötték a hónap művészét, Szigeti Ferencet. A zenész, zeneszerző, szövegíró, producer, aki a Karthago alapítótagjaként szerzett országos ismertséget, immáron 18 éve hűséges lakója Budafok-Téténynek.

A képviselők gratuláltak Jandó Jenő Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésznek, Budafok-Tétény díszpolgárának, akit idén a Cziffra György Fesztiválon életműdíjjal tüntettek ki. Elismerésüket fejezték ki Szabó Marcell zongoraművésznek, a Nádasdy iskola volt diákjának, aki a februári Cziffra György Fesztiválon Tehetség-díjban részesült. 

A képviselők köszönetüket fejezték ki Horváthné Fűkő Zsuzsannának, a  XXII. kerületi Egyesített Óvoda nyugdíjba vonuló vezetőjének, aki 44 évig dolgozott kerületünkben óvodapedagógusként. Vezetőként sokat tett az óvodák tárgyi feltételeinek javításáért. Mindig fontosnak tartotta az óvoda és a család közti összhangot, így nem csak a gyerekekkel, hanem a szülőkkel is jó kapcsolatot tudott kialakítani. Vezetői tevékenysége során célja volt, hogy fenntartsa kollégái alkotókedvét és sikeres munkára motiválja őket. 2014-ben Budafok-Tétény díszpolgárává választották, most, nyugdíjba vonulása alkalmából „Kerületünkben végzett munkája elismeréséül” érmet és „A Köz szolgálatáért 1975-2019” aranymedált adományozott neki a kerület önkormányzata.

A képviselők nyugdíjba vonulása alkalmából megköszönték Baloghné Végvári Ágnes kerületért végzett munkáját. Végvári Ágnes 1999 óta dolgozott a Budafok-Tétény önkormányzatánál, először mint környezetvédelmi csoportvezető, majd mint környezetvédelmi referens. Elhivatottságának köszönhetően olyan kiemelkedő eredmények fűződnek a nevéhez, mint az M0 autóút, valamint a két, kerületen áthaladó vasútvonal által keltett zaj csökkentése, a jelentős környezetszennyezést okozó Metallochemia fémfeldolgozó üzem bezárása és a károk felszámolása vagy egy újszerű szociális-környezetvédelmi projekt létrehozása. A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elkötelezettjeként, humánökológusként, aktivistaként és köztisztviselőként is kiemelkedően magas színvonalon végezte szakmai munkáját, melyet az önkormányzat a „Közszolgálatáért 2019” aranymedállal ismert el.

A képviselők döntöttek arról, hogy idén is meghirdetik a Budafok-Belváros megújul és a Régi idők új kapui programot, amely a városképi szempontból megóvandó, építészeti értékkel bíró homlokzatok, kapuk felújításához nyújt anyagi segítséget. Az önkormányzat erre a célra 20 millió forintot különített el az éves költségvetésben. A pályázati kiírások elérhetőek lesznek a budafokteteny.hu/ugyintezes/palyazatok oldalon, a benyújtási határidő 2019. május 20.

Pályázatot írnak ki az Egyesített Óvoda, valamint az Egyesített Bölcsőde intézményvezetői posztjára is. Az új vezetők személyéről az e célra létrehozott bizottság dönt majd. A pályázati felhívás elérhető itt.

A képviselők döntöttek a belterületi földutakat szilárd burkolattal ellátó projekt fedezetbiztosításának kiegészítéséről, így hamarosan elindulhat ezen utak leaszfaltozása.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Fotó: Horváth Tamás