Ugrás a tartalomra

Vakáció vidáman

2018. július 27. péntek
Közel háromszáz gyerekkel indult június 25-én az önkormányzat napközis tábora három helyszínen. A központi hely idén is a Klauzál Házban volt, ahol hét csoportba osztották szét a táborozókat
Vakáció vidáman

A nagy jelentkezői létszám miatt az első két hétben a Bartók Béla Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, az első négy hétben pedig a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola adott otthont két-két csoportnak.

Az önkormányzat ingyenes napközis táborában nyolc héten át várják a kerületi diákokat változatos programokkal. A szülőknek csak a napi háromszori étkezést kell kifizetniük és a fakultatív programokat, ha a gyerekek részt szeretnének venni rajtuk. A tábor szervezői most is rengeteg ingyenes programot szerveztek a diákoknak. Ilyen például a birkózás, a néptánc, a játékos angoloktatás, az Árpád Népe Hagyományőrző Egyesület bemutatója, a Gödöllői Kutyasport Központ játékos oktatása, az agyagozás, az úszás és a színházi előadások megtekintése. A fizetős programok között szerepel a lézerharc, az Eleven Park, a Szigethalmi Vadaspark, a Kocka Park, a bobozás, a mozizás és a tropicariumi látogatás. A gyerekek nagyon élvezik a napközis tábort, minden nap örömmel érkeznek a csoportokba. Nagyon sok diák szinte az egész nyári szünetet ebben a táborban tölti. A változatos programokon nagyon sok új ismerettel gazdagodnak a gyerekek. A pedagógusok nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a táborozók mindig jól érezzék magukat, és ha van egy kis szabadidejük, akkor kimennek az udvarra és különböző játékos versenyeket találnak ki a gyerekeknek. Sok diák visszatérő, rutinos táborozónak számít, hiszen évek óta egy vagy több hetet a nyárból az önkormányzati napközis táborban tölt. Lapunknak azt mondták, nagyon szeretnek idejönni, hiszen sok ismerőssel találkozhatnak. „Ha vége a sulinak, mi rögtön idejövünk táborozni. Annyira sok program vár ránk egész nap, hogy az egy hét szinte elreppen” – mondta az egyik táborozó. A gyerekek felügyeletét a kerületben dolgozó pedagógusok és óvodapedagógusok látják el.
(Viszkocsil Dóra)