Ugrás a tartalomra

Eltűnnek a választási plakátok

2018. április 19. csütörtök
A törvény szerint a választás napjától számított 30. napig, azaz május 8-ig kell a jelölő szervezeteknek eltüntetni a választási plakátokat a közterületekről.
Eltűnnek a választási plakátok

Azokat a jelölő szervezeteket, amelyek május 8-ig nem távolítják el plakátjaikat, a határidő letelte után a jegyző figyelmezteti, és ha nem reagálnak, az ő költségükre az önkormányzat távolítja el a plakátokat.

Ismeretes, hogy a Karsay Ferenc polgármester által is támogatott kerületi hagyomány szerint a közterületek kímélése érdekében a helyi jelölő szervezetek megállapodtak abban, hogy csak az önkormányzat által e célra kihelyezett fakalodákra teszik ki a plakátjaikat. A felek által aláírt megállapodás szerint ezekre ingyenesen ragaszthatták fel hirdetéseiket, ennek ellenére többen vadplakátolást végeztek a kerület több pontján, ezzel rontva a városképet. Az önkormányzat vezetése elkötelezett a kerület rendjének és tisztaságának fenntartásában, ezért kérjük azok segítségét, akik május 8. után zavaró plakátot látnak, hogy a következő e-mail címen jelezzék a pontos helyszín megjelölésével: kozerdeku@bp22.hu