Ugrás a tartalomra

Különdíjas Erős Beáta Mondókák, gyermekversek, dalok facebook-os oldala - FRISSÍTVE!

2017. május 29. hétfő
„Az Év Anyavállalata” díj egyik esélyese volt idén a Leányka Tagóvoda vezetője, Erős Beáta. Időközben megszületett az eredmény: különdíjas lett a Leányka Tagóvoda vezetője. Gratulálunk az elért eredményért!
Különdíjas Erős Beáta Mondókák, gyermekversek, dalok facebook-os oldala - FRISSÍTVE!

A verseny első szakaszában, az internetes szavazás eredményeként bejutott a díjért indított idei verseny döntőjébe a Leányka Tagóvoda vezetője, Erős Beáta is az általa szerkesztett Mondókák, gyermekversek, dalok facebook-os oldallal, amely a facebook.com/mondokak oldalon érhető el.

A Gazdagmami.hu 2017-ben 8. alkalommal osztotja ki az “Év Anyavállalata” díjat annak az anyának, aki kisgyermekek mellől az olvasóink által is legnagyobb teljesítményt nyújtva építette fel cégét. A szervezők célja felhívni rá a figyelmet, hogy az anyák számára meglehetősen kilátástalan munkaerő-piaci helyzetből is van kiút: a verseny során olyan anyukákat mutatunk be, akik nem féltek a saját lábukra állni és kisgyermekek, család, házimunka mellett indították el saját vállalkozásaikat – és ezzel példát mutatnak minden anyukának!

A budafokteteny.hu-nak a budafok-tétényi tagóvodavezető elmondta, sok külföldön élő magyar kismama is gyakran látogatja az oldalt, mert nagy segítség, hogy témakörönként találhat módszertani segítséget a gyerekneveléshez, a mindennapi életben megoldandó feladatokhoz. Sok nagy, neves internetes oldalakat sikerült megelőznie a verseny első körében. Öt éve építgeti, fejleszti ezt a vállalkozást, 30 ezer állandó látogatója, likeolója van az oldalnak, és amire nagyon büszke, hogy az óvodavezetői munka mellett sikerült mindezt elérnie – mondta a budafokteteny.hu-nak Erős Beáta. Talán nem véletlen, hogy éppen a Leányka Tagóvoda lett az Év Óvodája idén a Promontor TV által indított közönségszavazásos versenyen.

A második szavazati körben már egy szakmai zsűri dönt majd, május 26-án, az Üzletanyu konferencián. Erős Beátával bemutatkozó interjút készített az http://evanyavallalata.hu is:

„Mivel foglalkozol?

Erős Beáta Óvó néni vagyok, huszonegy kisgyermeket igyekszem szépre, jóra nevelni a hétköznapok során. A Mondókák, gyermekversek, dalok oldalt szabadidőmben bővítgetem, szépítgetem.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Az ötlet akkor született meg, amikor a kislányom néhány hónapos volt. Sehol nem találtam olyan oldalt az interneten, ahol kifejezetten kisbabáknak szóló versek vannak. Különféle oldalak 4-5 versikét kínáltak, de jobbára más jellegű versekkel vegyítve. Hosszas keresgélés után megszületett az ötlet, hogy megpróbálom összegyűjteni ezeket a verseket. Később merült fel bennem, hogy egy olyan gyűjteményt készítsek, ahol a versek rendszerezve vannak, és óvó néniként szerettem volna az óvodás korosztálynak is kedvezni, minél több szülővel, nagyszülővel megismertetni őket. A versek gyűjtése viszonylag könnyen ment, hiszen óvó néniként már rendelkeztem egy alap gyűjteménnyel. Az oldal végül 2012. januárjában kb. 200 verssel, illetve mondókával indult útjára.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Az oldalt jelenleg is egyedül kezelem. A gyűjtőmunkában segítenek az oldal kedvelői, illetve már kétszer volt versíró pályázat, így a pályázók versei a Mondókák, gyermekversek, dalok oldalon jelentek meg elsőnek. A verseket, mondókákat, dalokat egyesével szerkesztem, fényképpé alakítva, témakörökbe sorolva kerülnek fel az oldalra. A további teendőket is én végzem, az oldal népszerűsítése érdekében játékokat szervezek, személyesen válaszolok minden levélre, szükség esetén zsűrit szervezek, velük tartom a kapcsolatot. Jelenleg több mint 1900 vers, mondóka és dalocska található az oldalon.

Hogyan marketingeztek, mik a tapasztalataid ezen a téren? Milyen módszerek vannak, amik beváltak, amiket szívesen ajánlsz másoknak is, és mik azok, amikkel nem voltál elégedett?

A versek, mondókák, dalok megosztásával, illetve játékok szervezésével igyekszem népszerűsíteni az oldalt. Mivel leginkább az óvodás korosztálynak szól az oldal anyaga, így az óvodai élet ünnepeihez, eseményeihez igazítva próbálom megosztani az éppen aktuális verseket, mondókákat.

Hogyan egyezteted össze a vállalkozást és a gyermeknevelést, családi életet? Volt segítséged? Milyen tipped van, ami segített megoldani az ezzel kapcsolatos problémákat, milyen tanácsod van az olvasók számára ezen az téren?

A Mondókák, gyermekversek, dalok oldallal esténként, a szabadidőmben foglalkozom. Mivel nonprofit jellegű, így akkor ülök le hozzá, amikor éppen van egy kis időm.

Hány gyermeked van? Mennyi idősek voltak, amikor elkezdtél dolgozni?

Egy kislányom van, kiscsoportos óvodás. Viki 5 hónapos volt, amikor az oldallal foglalkozni kezdtem, 9 hónapos volt, amikor az oldal ténylegesen elindult. Erős Beáta

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretném, ha az oldal minél több Szülőhöz, Nagyszülőhöz eljutna, hogy a gyerekek a lehető legkorábban megismerkedhessenek a magyar nyelv szépségével, ritmikájával.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Semmit nem csinálnék másként. Nagy örömmel tölt el, hogy az oldalra nap mint nap sokan látogatnak, köztük bölcsődei gondozó nénik, óvó nénik, tanító nénik. Az oldal népszerűsége azt mutatja, hogy az oldalnak van értelme, azoknak akik rátaláltak, hasznos.”

Erős Beáta 108 versenyző közül első körben a 4. helyen végzett, 843 szavazattal.

Gratulálunk az elért eredményhez, a Különdíjhoz!!!

Különdíjas Erős Beáta Mondókák, gyermekversek, dalok facebook-os oldala - FRISSÍTVE!