Ugrás a tartalomra

Elismerések a testületi ülésen

2016. október 27. csütörtök
Átadták a kerületi építészeti nívódíjakat, és elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló dolgozókat
Elismerések a testületi ülésen

Köszöntésekkel és díjak átadásával kezdődött az önkormányzat képviselő-testületének október 13-i ülése.

Az október Hónap művésze elismerést Szakóky Béla előadóművésznek és fotográfusnak adták át. Karsay Ferenc polgármester ajándékot adott át három önkormányzati dolgozónak, akik idén mennek nyugdíjba. Fodorné dr. Enyedi Eszter 1997. augusztus 1. óta dolgozik a hivatalban. Elsőként a piacfelügyelőség vezetőjeként, később az igazgatósági irodán kereskedelmi hatósági ügyintézőként, majd a jegyzői irodán hatósági törvényességi ellenőrként, végül 2008-tól belső ellenőrzési vezetőként dolgozott. Pallang Ottóné 16 évet dolgozott a Polgármesteri Hivatalban. Kezdetben az építési és műszaki irodán látott el titkárnői feladatokat. Mrenkó Pálné nagykövetségi külszolgálatot követően lett a jegyzői iroda dolgozója. Az itt töltött 25 év alatt a fő feladata a képviselő-testület és a bizottságok üléseinek előkészítése volt.

A testületi ülés további köszöntésekkel folytatódott. A nagytétényi könyvtárat építő csapat és a Hómező utcai lakóépület tervezője kerületi Építészeti Nívódíjat vehetett át. A napirendi pontok közül az önkormányzati lakások bérletidíj-emelésének üteme volt a legfontosabb téma, ami 900 bérlőt érint. A tervek szerint 2020-ig kell elérni a szociális lakbéreknek az önköltségi lakbér 60 százalékát. A képviselők arról döntöttek, hogy ez nem egyszerre történik meg 2020-ban, hanem évente fokozatosan emelik a díjakat.

A testület döntött arról is, hogy a 2017-ben aktuális idegenforgalmi adót jövőre a fővárosi önkormányzat szedi be. Új külső bizottsági tagot is választottak a városfejlesztési és -üzemeltetési bizottságba Hajdú András Béla személyében.

(Viszkocsil Dóra)