Ugrás a tartalomra

Elindult az önkormányzati e-adó rendszer

2018. április 10. kedd
Az év elejétől már elektronikusan is intézhetjük az önkormányzati adóhatóságnál lévő ügyeinket, például a telekadót, gépjárműadót vagy az építményadót. A www.budafokteteny.eado.hu oldalon tájékozódhatunk az esetleges hátralékokról, adatbejelentésre és online fizetésre is lehetőség van.
Elindult az önkormányzati e-adó rendszer

A szolgáltatás a www.budafokteteny.eado.hu címre történő belépést követően a Kormányzati Portálon (www.magyarorszag.hu) keresztül érhető el, így garantált, hogy az adózók biztonságosan jutnak adataikhoz. A rendszeren keresztül a kerületi lakosoknak és vállalkozásoknak lehetőségük nyílik az önkormányzati adókkal összefüggő információk megtekintésére és a fizetési kötelezettség teljesítésére, melyhez ügyfélkapus/cégkapus regisztráció szükséges.

Az oldalon található egy Adózási naptár, mely a bevallási és befizetési határidőkről ad tájékoztatást, a Számlaszámok menüpont pedig arról tájékoztat, hogy az egyes adókötelezettségeket mely számlákra kell megfizetniük. A Számlaegyenlegek menüpontban a kötelezettségek és befizetések adónemenként jelennek meg, piros vagy zöld színnel jelölve attól függően, hogy van-e aktuális fizetési kötelezettségünk.

Az adózók többféle befizetési mód közül választhatnak: átutalással, postai csekken, 2018-tól pedig már online bankkártyás fizetéssel rendezhetik adófizetési kötelezettségüket.

Jelentős törvényi változás 2018. január 1-től, hogy a vállalkozások elektronikus ügyintézésre kötelezettek (a kapcsolattartás módja nem lehet papír alapú). Az önkormányzat a honlapján biztosítja az ehhez szükséges felületet, az adóügyi nyomtatványok elérhetőek elektronikus formátumban is. A kérelmek benyújtására az ún. E-Papír szolgáltatást keretében is lehetőség van.

Az elektronikus kapcsolattartási kötelezettségnek az adóhatóság már eleget tett, így 2018-ban már több mint 3000 darab adóértesítőt/határozatot a cégkapus tárhelyre kézbesített a vállalkozások számára.

Az adózók az elektronikus adófolyószámlával kapcsolatosan személyesen az önkormányzati adóhatóságnál ügyfélfogadási időben (1221 Budapest, Városház tér 11.; hétfő: 13:30-18:00; szerda: 08:00-12:00; 14:00-18:00; péntek: 08:00-12:00) vagy az Adóügyi iroda telefonszámain kérhetnek tájékoztatást. A részletekről itt tájékozódhatnak.

Elindult az önkormányzati e-adó rendszer

A kép illusztráció.