Ugrás a tartalomra

Éjszakai Nesz Gubás Gabival

2017. október 08. vasárnap
Hamisítatlan kubai hangulatot varázsol a színpadra Válótársak sztárja
Éjszakai Nesz Gubás Gabival

Éjszakai Nesz Gubás Gabival

A Válótársak című tévésorozat Sáfár Zsófijaként is ismert Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színművésznő két évvel ezelőtt az egészséges életmódot népszerűsítette mesekoncertjén Puff Ancsi segítségével, október 15-én viszont saját műsorával és zenekarával, az Éjszakai Nesszel, valamint Szabó Győző színész vendégszereplésével érkezik Budafok-Téténybe, hogy Pálfy Zsolt latinos szerzeményeivel és népszerű slágerek „swinges, bossa novás” feldolgozásaival hamisítatlan kubai hangulatot teremtsen.

– Színdarabokban játszik, filmekben, sorozatban szerepel, és ha úgy adódik, szinkronizál, nevét mégis egyre többször halljuk zenei programok kapcsán is.

– Legkevesebb hét futó darabban játszom, és Balikó Tamás rendezése nyomán rövidesen újra próbáljuk Az ördög című vígjátékot a Karinthy színházban. Egy prózai színésznek azonban kevés lehetősége adódik arra, hogy énekelhessen, nekem pedig, bár szeretem a fajsúlyosabb drámai szerepeket, és a karakterszerepeket is imádom, a szívem csücske az éneklés. Tíz évvel ezelőtt Pálfy Zsolttal megálmodtuk a gyerekkoncerteket, majd pár éve összeállítottunk egy latin zenés estet, és megalapítottuk az Éjszakai Nesz zenekart. A Szabad-e a tested este? című műsorunk 2014-ben debütált.

– Mi hívta életre Gubás Gabi és Szabó Győző koncertjét?

– Egy újabb gondolat és Szabó Győző, aki csakúgy, mint én, prózai színész, és imád énekelni. Amikor Győző megtudta, hogy van egy zenekarom, megbeszéltük, hogy akár vendégként is szívesen csatlakozik hozzánk, ezért Zsolttal a Szívedbe, ha újra beengednél? címmel összeraktunk egy bossás hangulatú, a világirodalom legszebb verseivel fűszerezett műsort. A Klauzál Ház színpadán ennek a nyomán lesz Győző a műsorom vendége.

– Hogyan épül fel a program?

– Ráhangolásként előzenekarunk, a Sanzon Elizé játszik majd pár számot, azután lépünk mi a színpadra, ahol az ismert és kedvelt dallamok feldolgozásai mellett Pálfy Zsolt szerzeményei és jeles költőink – Nagy László, Kányádi Sándor, József Attila – versei is elhangoznak majd az Éjszakai Nesz kíséretével.

(Tamás Angéla)