Ugrás a tartalomra

Egyedülálló jótékonysági kezdeményezés a fővárosban

2016. december 15. csütörtök
Negyedmillió forint a 22. kerületi rászoruló családoknak a budafok-tétényi „kerület kenyere” háromhavi eladási bevételeiből az önkormányzat támogatásával.
Egyedülálló jótékonysági kezdeményezés a fővárosban

Minden egyes bajor jellegű rozscipó árából 50 forintot ajánlott fel a kerületi rászoruló családoknak a 22. kerületi székhelyű Brucker Pékség. A jótékonysági programot Budafok-Tétény Önkormányzata támogatja. Az adománykeretbe gyűjtött összeget a pékség negyedévente a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek adja át. Az első ünnepélyes átadásra ma került sor a pékségben, a mostani adományból mintegy 1500 rászoruló juthat élelmiszerekhez.

„Köszönöm a Brucker pékségnek, Kertész Ákos cégtulajdonosnak a nagylelkű felajánlást és Sczígel Andreának, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatójának a közreműködést, a budafok-tétényieknek pedig, hogy ilyen sokan vásároltak a kerület kenyeréből. Tegyék ezt a továbbiakban is, hogy sokszor, sokaknak tudjunk segíteni a jövő évben is!” – nyilatkozta a budafokteteny.hu-nak az átadást követően Karsay Ferenc polgármester.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület ingyen kapja a felajánló multicégektől a lejárat előtti élelmiszereket, a pénzadományokat logisztikai költségekre fordítja, így a mostani 250 ezer ft értékű adományt is ennek megfelelő élelmiszerrel váltják ki, ezt juttatják el a három 22. kerületi partnerszervezetüknek, a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központnak, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálatnak és a Menedék Alapítványnak, akik elosztják azt a rászoruló családok között.

A „kerület kenyerét” idén augusztus 20-án Udvarnoki László plébános szentelte meg, szeptember 3-án, a 27. Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon pedig Karsay Ferenc polgármester mutatta be azt a nagyközönségnek.