Ugrás a tartalomra

Egy ponton múlott…

2019. február 20. szerda
BUDAFOK–PVSK-Kronosz Kiadó 80-81
Egy ponton múlott…

Vesztett kosárlabdacsapatunk, pedig a végjátékban a győzelemért támadhattunk, de két dobásunk is kimaradt. A vereséget viszont másnak tudhatjuk be: húsz eladott és mindössze két szerzett labdánk volt a meccsen.

Egy ponton múlott…A mérkőzés elején sem volt mellettünk a szerencse, az első négy-öt dobásunk közül több is gyakorlatilag a gyűrűből pördült ki, és később sem dobtunk kifejezetten eredményesen – de a kihagyott helyzeteket követő támadópattanókból többször is kosarat szereztünk. A negyed második felében is inkább közelről veszélyeztettünk, Horváth és Varga pozíciójátékával és egymás közti összjátékával sokszor nem tudott mit kezdeni az ellenfél, amely 19-14-es hátrányban zárta a negyedet.
A második negyedet ismét pontatlanul kezdtük, fel is zárkózott az Pécs, sőt, Varga Dani pontjai ellenére a játékrész felénél előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték a fekete mezesek. Egy ideig fej fej mellett haladt a két együttes, majd az első félidőt 42-34-es előnyben zárták a vendégek.
A jó kezdés a második félidőben sem jött össze, a pécsiek egy 8-2-es rohammal három perc után már 14 ponttal vezettek (36-50, a negyed végén azonban Mészáros triplájával és büntetőjével átvettük a vezetést (57-56).
Sajnos a negyedik felvonás elején is összeestünk, az első közel öt percben öt eladott labdáig, négy kihagyott dobásig és nulla dobott pontig jutottunk – miközben az ellenfelünk egyre magabiztosabban kosárlabdázva egy 11-0-s futást produkált. A jeget végül Tursics triplája törte meg, amely után újra elkezdtük a felzárkózás fárasztó procedúráját. Öt pontnál közelebb viszont egészen az utolsó perc kezdetéig nem tudtunk férkőzni, ekkor Mészáros 2+1-es akciója után négy, majd Tursics ziccerét követően már csak két pont volt a Pécs előnye. Rögtön ezután, nagyjából fél perccel a vége előtt Kiss egy csapdázás közben a játékvezetők szerint csúnyán lefejelte Dragesevic könyökét, amiért a mi játékosunk ötödik faultját kapta, a pécsi pedig két büntetőt dobhatott – melyeket értékesített is. Tursics villámgyors triplájával egy pontra zárkóztunk fel, majd Dragesevic az újabb könyökösét már nem úszta meg, ezzel 17 másodperccel a vége előtt megkaptuk a labdát és támadhattunk a győzelemért. Sajnos a végén előbb Puszta, majd Tursics dobása is kimaradt, így elvesztettük az összecsapást. (VH–Budafokbasket.hu)