Ugrás a tartalomra

Édesanyaként a színpadon

2018. október 01. hétfő
Pálinkás Réka a borfesztiválon lépett fel először gyermeke születése óta
Édesanyaként a színpadon

Nagy sikerű koncerttel kényeztette el a budafoki közönséget az Acoustic Loops. A billentyűs szekciót Kovács Viola képviselte, a tehetséges beatboxer, Fekete János Jammal mellett Pálinkás Réka énekelt a színpadon. Az angol-történelem szakon végzett anyuka a másfél hónapos Vince fiát hagyta ott a koncert kedvéért.

– A fellépés után jelezte, hogy siet haza a kisfiához. Hogyhogy el tudott jönni a gyermeke mellől?
– Jogos kérdés, két szoptatás között volt a fellépésünk az Acoutic Loopsszal. Vince július közepén született, előtte májusban a Szimpla Kertben koncerteztünk. A borfesztivál előtt kicsit megijedtem, vajon hogyan fogom bírni, de aztán sikerült megoldani a logisztikát a férjemmel. Nagyon örülök így utólag, hogy mertem vállalni a fellépést.
– A közönség nagyon hálás volt a produkcióért.
– Köszönöm nekik, ha így volt. Sok barátunk eljött, többen közülük budafokiak, a társaság nagy része szintén fiatal családos, mint mi. Már gondolkodtunk azon, hogy ha nagyobb lakásba költözünk, akkor Budafok is szóba jöhet.
– Mielőtt bekerült az Acoustic Loops zenekarba, a társai már „elfogyasztottak” két énekesnőt. Nem tartott attól, hogy nem tudja megugrani a szintet?
– Az Acoustic Loops előtt egy-két hobbizenekarban énekeltem, olyan komoly formációval még nem volt szerencsém, mint a jelenlegi. Ezt már akkor tudtam, amikor régi koncertfelvételeket néztem a neten az Acoustic Loopsról, s láttam, hogy ezt a szintet nekem minimum tartanom kell. Remélem, nem bánták meg a többiek, hogy bevettek a zenekarba. Jammallal és Violával gyorsan megtaláltuk a közös hangot, egy hónap után már koncerteztünk. Bedobtak a mélyvízbe, de nagyon élveztem.
– Több feldolgozást tartalmaz a repertoárjuk, de megmutattak néhány saját számot is a budafoki közönségnek. Melyik vonal az erősebb?
– Szeretnénk ráfeküdni a saját számokra. Másfél éve vagyok a zenekar tagja, azóta négy-öt saját dalt írtunk, én a szövegírásból veszem ki a részem.
– Ritka, ugyanakkor modern hangzást nyújt az Acoustic Loops.
– Valóban, nyitottak vagyunk az új dolgokra, a loop-pedálnak köszönhetõen szinte nagyzenekari hangzást tudunk előállítani. És igaz, ritka az ilyen, de nem baj, igyekszünk haladni a korral.
– Mit terveznek a jövőben?
– A legújabb számunkat (No Wound – a szerk.) olyan kiadó jelentette meg, amelynek révén talán reménykedhetünk külföldi fellépésekben. Ez az álmunk. A zenélésből jó lenne kihozni a maximumot, de nem kergetek hiú ábrándokat, angol-történelem szakos tanárként valószínűleg az angol nyelvtudásomból fogok megélni. (VH)