Ugrás a tartalomra

Díszpolgár-találkozó a Lics Pincében

2019. július 13. szombat
Lászlóné Varga Éva jelképesen átadta Nagy Péternek a stafétabotot
Díszpolgár-találkozó  a Lics Pincében

A Díszpolgárok Társasága 2014 óta találkozókon köszönti és fogadja jelképesen tagjai közé a Kerület napján, június 21-én megválasztott új díszpolgárt a Lics Pincészetben. Az idei évben Nagy Péter, a Budapest-budafoki Református Egyházközség nyugalmazott lelkipásztora vehette át ezt az elismerő címet.

Az elmúlt években megválasztott díszpolgárok, hozzátartozók és meghívott vendégek, köztük Karsay Ferenc polgármester, Molnár Gyula országgyűlési képviselő és Németh Zoltán alpolgármester vettek részt az idei díszpolgár-találkozón. A Lics Pincészet kóstolótermében egy hatalmas asztalnál foglaltak helyet az ünneplők. Hódi Szabolcs, a Klauzál Gábor Társaság titkára köszöntötte a vendégeket, majd a hagyományokhoz hűen Mészáros Péter díszpolgár elsorolta az eddig megválasztott díszpolgárokat és a hozzájuk köthető elismeréseket. Az elhunyt díszpolgárokra egyperces néma felállással emlékeztek a résztvevők. Az est díszvendégét, Nagy Pétert a tavalyi évben megválasztott díszpolgár, Lászlóné Varga Éva, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke köszöntötte elsőként, és adta át számára jelképesen a stafétabotot. „Sok közös van bennünk, ilyen például a hagyományok tisztelete és ápolása, a kiadványok gondozása, valamint a gyermekek szeretete” – mondta a tavalyi díszpolgár. Hozzátette még, hihetetlen módon fejlődik a Halacska Református Óvoda, bővül a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola, és most már lassan a gimnázium épülete is elkészül, ezek mind-mind sok háttérmunkát és energiát igényeltek, de úgy érzem, megérte. Garbóci László díszpolgár pohárköszöntővel gratulált az idei megválasztott új tagnak. „A Jóisten áldását kérem, adjon erőt és egészséget, hogy folytathasd azt a munkát, amit elkezdtél. Hiszen hiába vonultál nyugdíjba, úgy gondolom, amit elkezdtél, azt folytatni fogod” – mondta Garbóci László. Hozzátette: ez a cím feladatokkal jár, így arra kérte Nagy Pétert, hogy bárhol járjon is, mindig öregbítse Budafok-Tétény hírnevét.

A gratulációkat követően Nagy Péter megköszönte a szép szavakat, majd mesélt az életéről és a sok-sok kihívásról, amit eddigi élete során átélt. Az est hátralévő részében leleplezték Lászlóné Varga Éva díszpolgár tablóját, majd elkészült a hatalmas fahordók mellett a szokásos csoportkép 
a díszpolgárokról.

(Viszkocsil Dóra)