Ugrás a tartalomra

Csökkentenék a balesetek számát

2016. október 26. szerda
Közbiztonsági fórumot tartottak a Városházán a kerületi iskolák vezetőinek részvételével
Csökkentenék a balesetek számát

A kerületi rendőrkapitányság félévente tart közbiztonsági fórumot a Városházán, amelyen főként az oktatási intézmények vezetői vesznek részt. Dr. Bató András rendőrkapitány tájékoztatta a résztvevőket az elmúlt időszakban történt változásokról. A fórumon részt vett Szepesfalvy Anna alpolgármester is.

A járási közbiztonsági egyeztető fórum megrendezésének fő célja a budafoki rendőrkapitányság és a kerületi intézmények, egyházak, egyesületek, szervezetek és állampolgárok részéről felvetődő, a közbiztonsággal kapcsolatos kérdések megbeszélése, egyeztetése és az aktuális helyzet kiértékelése. Az őszi fórumon a pedagógusok megköszönték az általuk korábban felvetett problémák gyors megoldását. Elsőként Klinda Zsuzsanna, az Árpád Utcai Általános és Német Nemzetiségi Iskola vezetője köszönte meg, hogy egyirányúvá tették a korábban sokszor zsúfolt utcát az intézmény bejárata előtt, aminek a szülők is nagyon örültek. – Sokkal zökkenőmentesebb lett a reggeli és a délutáni érkezés és elindulás. A szülők gyorsan hozzászoktak az egyirányú közlekedéshez. Így nagyobb biztonságban lehetnek a diákjaink – mondta az intézmény igazgatója.

A Gádor Általános Iskola igazgatóhelyettese is köszönettel érkezett a fórumra. Az intézmény előtti gyalogos-átkelőhely megépítése és a közvilágítás kibővítése sokkal biztonságosabbá tette az iskola előtti közlekedést. Mindkét fejlesztés az önkormányzat közbenjárásával valósulhatott meg. A találkozón dr. Bató András még arról is beszámolt, hogy a bűnügyi számadatok nem változtak, a személyi sérüléssel és anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetekből viszont sajnos több volt az utóbbi időszakban. Ezért külön stratégiát kívánnak kidolgozni a közúti balesetek csökkentésére. Fokozott járőri ellenőrzésekre számíthatnak a közlekedésben részt vevők.

(Viszkocsil Dóra)