Ugrás a tartalomra

Csokibárány és grillázsrózsa - Édes volt az élet Fördős Zével a Camponában

2017. május 11. csütörtök
Ilyen különleges élmények várták néhány nappal ezelőtt azokat a budafok-tétényi gyermekeket, akiket a Campona Bevásárlóközpont látott vendégül a nemrég zárult Csokoládéfesztiválon.
Csokibárány és grillázsrózsa - Édes volt az élet Fördős Zével a Camponában

A Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ segítségével érkezett kisebb csoportot a nap házigazdája, Fördős Zé gasztroblogger kalauzolta az események között. Csokigyurma és grillázskészítés - három hétvégén keresztül kalauzolták a látogatókat a csokoládé rejtelmes világába, jeles csokoládémesterek és cukrászok jóvoltából. És ahogy az már a Camponában hagyomány, ismét igyekeztek olyan gyermekek arcára is mosolyt csalni, akiknek a hétköznapokban talán kevesebb élmény jut.

Természetesen először mindenki kedvére körülnézhetett, hiszen tejcsokis, étcsokis, epres csokis és még sok egyéb csokiszökőkút is csábította a látogatókat, akár gyümölcsnyársakkal, akár csak úgy magában is ki lehetett próbálni a különböző ízeket. Az árpádföldi Csokoládémúzeum is képviseltette magát, fantasztikus bonbonokkal, és a csokoládés csodák itt még természetesen nem értek véget. Maga Gombóc Artúr is odalett volna, de szerencsére ő most csak bábfigura formájában örvendeztette meg a látogatókat, így meghagyta a sok-sok csokit a vendégeknek.  Óriási siker volt a csokigyurma, amely egy olyan különleges csoki, amelyet a kéz melege könnyedén meg tud formázni, maszatolás nélkül is, a végén pedig akár meg is kóstolható az eredmény. A fehércsoki, tejcsoki, étcsoki korongokból pedig a játékmester ajánlása szerint készülhet maci, cica, bárányka is. Fördős Zé is kedvet kapott a gyerekektől és beült a gyurmázós csapatba, ő egy kis barikát igyekezett aprólékosan megformálni, közben persze válaszolt a gyerekek kismiRészleteklllió kérdésére is, amelyet a Konyhafőnök című műsor kulisszatitkairól tettek fel a Street Kitchen gasztrobloggerének.

Imádom a gyerekeket és könnyen megtalálom velük a közös hangot – árulta el Fördős Zé. – A csokoládé pedig nagy kedvencem, ahogy az a műsorokból is kiderült, imádom az édességeket, ugyanígy mindent, ami durván csokis. Mondjuk, még sosem próbáltam a csokigyurma készítését, de nagyon jópofa ötlet, örömmel szálltam be én is a buliba. A bárányom nem lett tökéletes, de legalább hallgat. Úgyhogy helyette én beszéltem sokat ezen a délutánon inkább.”

 Természetesen elsétáltak a gyerekek a csokikaszinóig is, ahol a szerencsekerék megpörgetése után derült ki, hogy hány csokitallért kapnak, ezeket ruletten lehetett megduplázni. (eláruljuk, ez egy olyan kaszinó volt, ahol azért nagyjából mindenki nyert.)

A fő attrakció pedig a csokoládés látványpultban a grillázskészítés volt. Rimóczi László, cukrászmester, a Magyar Grillázsszövetség elnöke Fördős Zé kérdéseire válaszolva mutatta be, hogyan is készül a grillázs. A cukorból és darált dióból álló finomságot ezúttal Zé is kevergette, kinyújtotta, majd ebből kerültek ki azok a kiszaggatott virágok, amelyeket a gyerekvendégek ételfestékkel színesre is pingálhattak. Közben elkészült egy gyönyörű grillázstorta-dekoráció is, amely alkalmat adott arra is, hogy Zé kifaggassa a mestert, hogy milyen különleges grillázs-költeményeket alkotott már. Sok érdekesség mellett a legviccesebb történet talán az volt, hogy egy esküvőre az örömapa megrendelésére 100 grillázstevét kellett legyártaniuk, mondván, ennyi tevét kérne az após a lányáért, hát akkor tessék! A sok izgalmas történet közben elrepült a délután, úgyhogy a gyerekek a sok közös szelfi mellett csoki-ajándékokkal és csillogó szemmel távoztak.

Részletek: www.campona.hu

A Promontor TV-ben az esemény kapcsán Farkas Elemérrel, a Csokoládé Múzeum alapítójával beszélgettek: