Ugrás a tartalomra

Csak a gond volt vele már akkor is, most fájó szívvel bontják

2017. július 20. csütörtök
A Budafok mozi rejtélye - Az 1973-as Filmhíradó beszámolója szerint valami nem stimmelt az akkor „épülő” Budafok mozival.
Csak a gond volt vele már akkor is, most fájó szívvel bontják

A Budafok mozinak már az indulása sem volt zökkenőmentes. Minden munka állt már a kezdet kezdetén.

Mozgófilm helyett, inkább csak diafelvételeket javasolt rögzíteni a helyszíni nyilatkozó a szinte lézengő munkásokról. „Pedig a Tanácsválasztások idején megígértem a lakosságnak, hogy időben, augusztus 20-ra elkészül, de most már a november 7-ben sem bízom. Itt már semmi jóval nem bíztatnak senkit se…”- mondta anno, 1973-ban az illetékes elvtárs. (A videóban 1.25-től látható a budafoki beszámoló)

A már régóta bezárt mozit, az utóbbi évtizedek alatt lepusztult épületet most utolérte a sorsa: elkezdődött a bontás. Egy korszak lezárul, de beszédes a múlt, a kezdet is. 

A történethez hozzátartozik, hogy a Budafok mozit a nehézkes indulás ellenére a kerületiek megszerették és számtalan élménnyel gazdagodtak a régi moziban. Ezért az önkormányzat fájó szívvel bontatja, azok után, hogy sajnos senki sem tudott működőképes és elfogadható javaslatot tenni a további fenntartásra. A terület jövőjéről pedig a kerületiek véleményének kikérése után döntenek.