Ugrás a tartalomra

Charousek Rezső sakk emlékverseny

2019. november 06. szerda
Budafok-Tétény Önkormányzata és a Nagytétényi Polgári Kör szervezésében október 26-án immár 53. alkalommal rendezték meg a Charousek Rezső sakk emlékversenyt, amelynek idén is a Szelmann Ház adott otthont.
Charousek Rezső sakk emlékverseny

Régen nem látott, hatalmas érdeklődés mellett folyt az idei verseny. Már a leadott nevezések alapján sejteni lehetett,  hogy a mezőny tovább fiatalodott, köszönhetően a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak, akik az  induló versenyzők közel egy harmadát tették ki. A verseny lebonyolítása a jelentkezők létszámától függően 7 fordulóból állt, egy-egy parti 10- 10 percig tartott.

Az abszolútversenyt 100%-os teljesítménnyel Felméry Máté nyerte, aki jelenleg 2164 élő-ponttal rendelkezik, vagyis a sakkozók mezőnyében ő már mesterjelöltnek számít. A női mezőnyben Janurik Zsuzsanna diadalmaskodott. A verseny érdekességének tekinthető, hogy a 77 mérkőzésen mindössze hat parti végződött remivel.

A legfiatalabb résztvevő különdíját a 2011-es születésű Veres Zalán vehette át, legidősebb résztvevőként az 1940-es-születésű Bíró Lajos kapott különdíjat.

A verseny végeredménye:

  1. helyezett        Felméry Máté            
  2. helyezett        Ónodi Tamás
  3. helyezett        Felméry Tamás
  4. helyezett        Csapó János  
  5. helyezett        Kemény Benjámin
  6. helyezett        Janurik Zsuzsanna

A verseny jó hangulatban, sportszerű keretek között zajlott, a versenybírói feladatokat ellátó Bernei András országos versenybírónak még figyelmeztetni sem kellett a versenyzőket. Bízzunk benne, hogy jövőre is hasonló érdeklődés mellett tudjuk megrendezni ezt a versenyt. 

(Pintér János sportügyintéző)