Ugrás a tartalomra

Budafoki Pincejárat Dohnányi-zenészekkel

2018. június 07. csütörtök
Az eső ellenére is újra sokan jöttek el a kerületbe
Budafoki Pincejárat Dohnányi-zenészekkel

Budafoki Pincejárat Dohnányi-zenészekkelHogy megy az idő, ez már a negyedik Budafoki Pincejárat volt. A tavaszi sikeres össznépi borkóstolás után a nyári szezon is jól kezdődött, a június 2-i járat „utasai” kíváncsian merültek alá a pincékbe, majd kis idő múlva elégedetten és jókedvűen kerültek újra felszínre... 

Most is a belvárosból szállították ki a borbarátokat Budafokra, hogy fölfedezzék a hangulatos pincéket. A föld alatti kalandozások ezúttal is kora délután kezdődtek, s mindenütt kitűnő zene fogadta a pincelátogatókat. Igazi profik, a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) képzett zenészeiből álló kis együttesek muzsikáltak. A kihagyhatatlan Törley Pezsgőmanufaktúrában swing szólt a Swing A La Django révén, a pezsgőkészítésbe avatás után jólesett a kóstoló remek zenei aláfestéssel. A Lics Pincészetben a BDZ klarinétkvartettje játszott egész délután, de a kis szünetek között sem maradtak zene nélkül a borkóstolók, mert a házigazda, Lics Judit kilencéves kislánya – aki egyben bortulajdonos is, hiszen névadója a Nora-bora nevű nedűnek – gitáron játszott. A pince szinte végig tele volt borbarátokkal, például a város másik feléről, Rákoskeresztúrról jött egy nagyobb társaság, akik közt volt egy jó nevű balatoni borász (Figula) rokona, Figula János, aki lapunknak elmondta, először jártak itt, de a tervezett 13 pincéből, étteremből, mindössze háromba (!) jutottak el, annyira jól érezték magukat a Törleyben, a Sümegiben és a Licsben, hogy mindenütt jóval hosszabb időt töltöttek, de megígérte, hogy újra jön a csapat.

– Nagyon nagy lehetőség van ebben a programban – jegyezte meg erre Lics Judit.

A közeli Magdolna Borklubban Bak Ildikó tulajdonos és férje gulyással és marhapörkölttel várta a vendégeket, valamint furminttal, s persze jó zenével.
– Mi a kezdetektől részt veszünk ebben a remek programban, aminek nagy jövője van – mondta. Csatlakozott még a Pincejárathoz a Borköltők Társasága Étterem, a Katona Borház, a Várszegi Pincészet, a Vasmacska Terasz, a Promontor Kertvendéglő, az Istvántanya Vendéglő, a Seybold-Garab Pincészet, a Barlanglakás Emlékmúzeum és a Záborszky Pince-Borváros, ahol  egy igazi királyi séf, Révész József beszélt igen élvezetesen a királyi lakomákról. Irány tehát a júliusi Pincejárat is!

(Temesi)