Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétényben harangozták be a 2019-es Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot- Videóval frissítve!

2019. február 14. csütörtök
2019. február 7-én a Klauzál Házban hirdették meg az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot. Országszerte több száz kulturális központban, és művelődési házban várják változatos és értékes programokkal az érdeklődőket február 15. és 17. között.
Budafok-Tétényben harangozták be a 2019-es Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot- Videóval frissítve!

A Magyar Népművelők Egyesülete immáron tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozatot, melynek célja, hogy minél többen részesei lehessenek a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek.

A rendezvénysorozat sajtótájékoztatóját a Nádasdy Kálmán Művészeti és Általános Iskola diákjai nyitották meg zenés produkciójukkal. Ezt követően a jelenlévők megtekintették az eseménysorozat reklámvideóját.

„Az idei év Mindennap értéket adunk jelmondatával arra az értékmegőrző és újszerű értékteremtő munkára kívánjuk felhívni elsősorban a figyelmet, amely az ország sok művelődési házában zajlik" – mondta Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A helyettes államtitkár elmondta, törekvésük egybeesik a kormányzati célokkal, a helyi közösségi élet fejlesztésével, a helyi közösségi értékek támogatásával, mint mondta:  ,,Ennek legmegfelelőbb helyszínei a művelődési házak”.

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz idén több mint 350 résztvevő csatlakozott és országszerte több mint 1000 programmal várják az érdeklődőket. 2019-ben a három kiemelt helyszín Gödöllő, Kecskemét és Erdőkertes, de Bécsben, Bukarestben, Komáromban, Szabadkán, Lendván, Nagybányán, Kórógyon és Tiszapéterfalván is szerveznek programokat.

A rendezvénysorozat főtámogatója a Nemzeti Kulturális Alap, támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, védnöke Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

Az esemény fővédnöke, Novák Péter dalszerző, énekes, színművész szerint: ,,Ha valahol minden nap értéket adnak, ott hétköznapi hősöknek kell lenni”. Felhívta a figyelmet arra, hogy azokat kell megszólítani, akik pontosan értik a lehetőséggel járó felelősséget, hiszen ahogy fogalmazott: ,,itt és most a nemzet intelligenciájának kérdéséről van szó”.

Karsay Ferenc polgármester arról beszélt, hogyan jelenik meg a kulturális munka egy település életében. A polgármester elmondta, hogy kerületünkben élnek a kisvárosi hagyományok. Arra is emlékeztette a jelenlévőket, hogy a település borvidék mivolta mellett, a kultúráról is híres.

Gazdik István, a Klauzál Gábor Budafok–Tétényi Művelődési Központ igazgatója a Klauzál Ház azon programjait ismertette, melyekkel kapcsolódnak a február 15. és 17. között tartandó eseményhez.

Fotó: Kocsis Zoltán