Ugrás a tartalomra

Bravúr után újabb vereség

2018. október 20. szombat
A példátlan sérüléshullám a veszélyzónában tartja a BMTE-t
Bravúr után újabb vereség

Sorsfordító héten van túl a BMTE NB II-es labdarúgócsapata. Nyílt titok volt, hogy a szerdai, Mosonmagyaróvár elleni hazai meccsen Vitelki Zoltán edző állása volt a tét – túl a három ponton –, s bravúros hajrával sikerült legyőzni a vendégeket. Sajnos azonban vasárnap a nyíregyházi vereség következett, s továbbra sem sikerült eltávolodni a kiesőzónától.

A Mosonmagyaróvár elleni pillanatok alatt 2-0-s hátrányba került a csapat, és akkor bizony kilátástalannak tűnt a helyzet.
Komoly időszak áll mögöttünk, hetek óta vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban játszunk, és ilyenkor, főleg a fiatalabbaknál, benne van a hullámzó teljesítmény kockázata. Én is voltam 18 éves, tudom, mit éreznek ilyenkor a srácok. És hát a sok sérülés miatt tele van fiatalokkal a csapatunk – mondta Kovács Dávid, a csapat vezéregyénisége, aki Nyíregyházán az egyszemélyes csatársor szerepét alakította.
– A Mosonmagyaróvár ellen, amikor bekaptuk a második gólt, végignéztem a játékostársaim arcán, én bevallom, láttam a kétségbeesést. Meglepett minket a két gyors gól, mert abszolút nem így terveztük, úgy mentünk ki, hogy bedaráljuk az ellenfelet. De nem adtuk fel, láttam a tüzet a szemekben, valahonnan, nagyon mélyről, merítettünk energiát, és valahogy begyűrtük őket.
A Mosonmagyaróvár elleni győztes gól Góhér Gergő lövéséből született, akinek ez még csak a második meccse volt Budafokon. Gergő komoly erősítés, nagyon hamar beilleszkedett, úgy kellett a gólja, mint egy falat kenyér. Sajnos Nyíregyházán nem sikerült dominálnunk, igaz, ők sem kerekedtek fölénk, csak annyi volt a különbség, hogy ők belőtték a helyzeteiket, mi meg nem. Igaz, túl sok helyzetünk nem is akadt, sajnos nekem sem. Csupán két gólt rúgtam eddig az idényben, ez kevés, remélem, két hét múlva, Budaörsön átszakad a gát, kiszakad a gólzsák – mondta Kovács Dávid.
A válogatottszünet miatt most egy hét pihenő következik, eközben Filkor Attila felépülhet vállsérüléséből, és Vass Máté sárga lapos eltiltása is lejárt. Sajnos Vaszicsku Gergő, Ihrig Farkas Sebestyén és Czizmadia Csaba még mindig sérült, „Czizi”, a csapatkapitány csak februárban állhat a csapat rendelkezésére.
– Hétről-hétre úgy edzek, hogy a következő meccsen elharapjuk az ellenfél torkát, remélem, ez Budaörsön bekövetkezik, s akkor már góllal, esetleg gólokkal tudom segíteni a csapatot – biztatta egy kicsit önmagát is Kovács Dávid.
A csapat 12 forduló után 12 ponttal a 16. helyen áll, két pontra a kiesőzónától. (Ch. Gáll András)