Ugrás a tartalomra

Betlehemes séta, adventi koncertek- Videóval frissítve!

2018. december 20. csütörtök
Idén is megtartották a kerületben a hagyományos betlehemi felvonulást, a Piactéren pedig koncertekkel, korcsolyapályával várták a családokat
Betlehemes séta, adventi koncertek- Videóval frissítve!

Számos hagyományőrző rendezvénnyel köszöntött be az advent Budafok-Tétényben. Az önkormányzat például idén is közös betlehemi sétára, ünnepi műsorra, egy pohár forró teára, illetve forralt borra hívta a kerület lakóit az adventi készülődés időszakában. Az ünneplőket négy órakor Fülöp Ákos esperes köszöntötte a Szent Lipót-plébániatemplomnál, majd a Rózsakerti Baptista Közösség Pillangó Óvoda gyermekei adtak karácsonyi műsort. A téren mindenki meggyújtott egy-egy fáklyát és útjára indult a menet, élén a Budafok Big Band fúvósaival.

A budafoki református templom előtt Szász Lajos református lelkész köszöntötte az embereket. A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium Kórusa is műsorral lepte meg az ünneplőket. A betlehemi fáklyás felvonulás a budafoki evangélikus templom kertjében is megállt, ahol Hokker Zsolt evangélikus lelkész szólt a hívekhez. Ezt követően a Budafoki Református Egyházközség Kántorátusát hallgathatta meg a közönség. Az ünneplők átsétáltak a Piactérre, ahol Karsay Ferenc polgármester kívánt Wass Albert gondolataival áldott ünnepet mindenkinek. A Piactéren megjelentek Bognár Szilvia és Zenekara koncertjét is meghallgathatták. A Piactérre egyébként már december 6-án Mikulásváró és karácsonyi gyermekkoncertet szervezett a Klauzál Ház. A Budafok Advent rendezvénysorozat részeként megvalósult vidám könnyűzenei koncerten Lévai Tímea - Poppre Ádám Duó szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat. 

A koncert közben váratlanul megérkezett a Mikulás talpig piros ruhában egy hatalmas zsákkal, telis-tele ajándékkal. A gyerekek énekkel köszöntötték őt a piactéren. A kicsik egyenként mondták el kívánságaikat a Mikulásnak, majd aki szerette volna, még egy közös képet is készíthetett erről a felejthetetlen pillanatról.

Mindeközben a Szieszta Ponton a jégpálya megtelt önfeledten korcsolyázó fiatalokkal. Budafok-Tétény önkormányzata ezen a napon ingyenes korizási lehetőséget biztosított a kerületieknek, amit rengetegen ki is használtak. 

Karsay Ferenc polgármester külön kérésére 2018. december 21-én, pénteken a 47-es villamos vonalán közlekedik a feldíszített fényvillamos. Az adventi fényvillamossal utazhatnak is a budafokiak, miközben meg is tekinthetik a csodálatos díszkivilágítást. 

 

Nyitókép: Kocsis Zoltán