Ugrás a tartalomra

Beiratkoztak a kerületi elsősök

2016. április 30. szombat
Hatszázhoz közelít a budafok-tétényi általános iskolákba jelentkező gyerekek száma
Beiratkoztak a kerületi elsősök

A 2016 szeptemberében iskolát kezdő, tanköteles tanulókat április 14-én és 15-én írathatták be szüleik az első évfolyamra. A kerületi általános iskolákban közel hatszáz kisdiák kezdi meg tanulmányait a következő tanévben. 

A szülők kiemelt érdeklődése övezte a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolát, ahol az egyik első osztály matematika, a másik angol tagozatos, a harmadikban pedig Kokas Klára módszerével oktatnak majd. Túljelentkezés volt a Bartók Béla Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és a Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, de beteltek a létszámok a Baross Gábor, a Gádor, a Herman Ottó és a Kolonics György Általános Iskolában is, ahol két-két osztállyal kezdődik majd az új tanév, ahogy valószínűleg a Hugonnai Vilma Általános Iskolában is.

Budafok-Tétényben három, speciális tanterv alapján tanító iskola működik, amelyek nem látnak el körzetes feladatokat. A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskolában két, művészeti nevelésben részesülő osztály indul, az egyosztályos évfolyamokkal dolgozó Árpád Utcai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola harminckét elsős diákkal kezdi majd a szeptembert, a Budatétényi Kozmutza Flóra Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény pedig öt és tizenhárom közötti létszámmal, gyógypedagógiai tantervvel indít osztályt a jövő tanévben. 

A gyermekek abban az évben válnak tankötelessé, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévüket betöltik. A szülők vagy a körzeti iskolába íratják gyermeküket, vagy másikat választanak. Az általános iskola a körzetében lakó tanköteles tanulót köteles felvenni, a választott iskola viszont csak akkor veheti fel a körzetén kívülieket, ha a körzetében lakók már beiratkoztak, és még van szabad hely. Az iskola igazgatója a gyermekek felvételéről szóló tájékoztatót vagy az elutasításról szóló határozatot április 30-ig küldi meg a szülőnek. (Tamás Angéla)