Ugrás a tartalomra

Bálint napon az egészségről, az egészségért

2016. február 16. kedd
A kerületbe is megérkezett a 100% Egészségtuning Fesztivál, melyen több százan vettek részt a Klauzál Házban február 14-én.
Bálint napon az egészségről, az egészségért

Az előadásokkal és sportbemutatókkal teli napot Csisztu Zsuzsa, a rendezvény háziasszonya nyitotta meg. Úgy fogalmazott, azért indították útjára ezt a fesztivált, hogy a magyar lakosság a legjobb szakemberektől kérdezhessen és hallgathasson előadásokat.

Az országjáró fesztivált az önkormányzat is támogatta, a megnyitón Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Azt hangsúlyozta: kerületünk vezetése fontosnak tartja az egészséges életmódot, amit az oktatási intézményeinkben, a civil szervezetek programjaiban is nap, mint nap igyekszik megjeleníteni, támogatni. A cél az, hogy legyen egészségesebb az étel a menzán, legyenek szabadtéri edzőgépek a játszótereken, és minél több ingyenes ismeretterjesztő előadás a civil szervezeteknél- tette hozzá az alpolgármester.

Az érdeklődők neves sportolóktól, edzőktől, orvosoktól és életmód-tanácsadóktól juthattak hasznos információkhoz az emberi szervezettel, az egészséges életmóddal kapcsolatban. Többen is kipróbálhatták a különböző mozgáskultúrát fejlesztő foglalkozásokat. A gyerekekkel érkező családokra is gondoltak a szervezők: a kisebbek készségfejlesztő játékokban vehettek részt. Egyúttal egészséges, különleges alapanyagokból készült ételeket kóstolhattak a látogatók.

Az eseményről élőben tudósított az M1 Ma délelőtt című műsora (a videóban 22-40-től 26.44-ig)

 

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2016/02/22/100-egeszsegtuning-fesztival/