Ugrás a tartalomra

Az utolsó másodpercben dőlt el

2018. október 07. vasárnap
Izgalmasan indult a szezon a szintet lépő budafoki kosárcsapat számára
Az utolsó másodpercben dőlt el

Az előző idényben a másodosztály Zöld csoportjában ezüstérmet szerző és így az NB I/B Piros csoportjába feljutó Budafoki Kosárlabda Klubnál komoly tervekkel vágnak neki a bajnokságnak: mindenképpen szeretnének hosszabb távon megragadni ezen a szinten, sőt, már az első évben letennék a névjegyüket, és a legjobb nyolc között, vagyis rájátszást érő helyen szeretnének végezni. Ehhez az első lépést már meg is tették: a szezon első mérkőzésén egy utolsó pillanatban szerzett kosárral, idegenben verték meg az MTK Törökbálint együttesét 74-72-re.

Ami működik, azon ne változtass – szól a mondás, amivel láthatóan egyetértenek a Budafoki KK-nál is. Az előző szezonban 27 győzelem mellett mindössze hét vereséget szenvedő csapat ugyanis a feljutás után nem eresztette szélnek a döntős szereplést kivívó játékosait, nem cserélte le a fél csapatot, és nem igazolt idegenlégióst sem, ahogy az sok helyen tendencia – ehelyett a sikercsapat tagjainak megtartására koncentrált. A gárda korábbi játékosa és jelenlegi vezetőedzője, Károly Máté is hiszi, hogy ez a helyes irány:
– A feljutás kiharcolása után az elsődleges célunk a csapat gerincének megtartása volt, amely sikerült is, hiszen a húzóemberek közül egyedül az aktív pályafutását befejező Wehner Zoltán távozott. Az ő pótlására érkezett Győrből az A csoportos és légiós rutinnal is rendelkező Puszta Dávid, rajta kívül pedig pár ígéretes fiatallal erősítettük még meg a keretet. Úgy gondolom, hogy ez a csapat erősebb, mint a tavalyi, mind játéktudás, mind pedig a csapategység tekintetében – erre szükségünk is lesz, hiszen a bajnokság színvonala is nagy ugrás a Zöld csoportéhoz képest. Célunk a rájátszásba jutás, ami egyáltalán nem lesz egyszerű, rengeteg ki-ki meccset kell megnyernünk ehhez, de ha egységesek leszünk, és a sérülések is elkerülik a csapatot, akkor reális esélyünk van a legjobb nyolc csapat közt végezni.
A bajnoki rajton pont egy ilyen ki-ki meccsen, drámai végjátékban sikerült a csapatnak legyőzni az ellenfelet, az előző szezont 9. helyen záró MTK-t. A mindent eldöntő kosarat ráadásul az új igazolás, a meccsen 18 pontot jegyző Puszta Dávid szerezte, aki érthetően boldog volt a találkozót követően.

Az utolsó másodpercben dőlt elA Budafoki Kosárlabda Klub október 5-én, pénteken 19.30-kor, a Nyíregyháza Blue Sharks ellen játssza első hazai mérkőzését a bajnokságban, a Promontor utcai Fonyódi Antal Sportcsarnokban. Az összecsapásra a belépés ingyenes, a BKK örömmel vár minden érdeklődőt, régi és új szurkolókat egyaránt!

(VH)