Ugrás a tartalomra

Az önkormányzat stratégiai partnere lett a Herman Ottó Intézet - Videóval frissítve!

2017. május 26. péntek
A madarak és fák napjához kapcsolódóan idén is színes programokkal készült a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. A Herman Ottó Napok keretében az intézet május 11-én stratégiai partneri megállapodást kötött az önkormányzattal.
Az önkormányzat stratégiai partnere lett a Herman Ottó Intézet - Videóval frissítve!

A stratégiai partneri megállapodást a Herman Ottó Intézet ügyvezető igazgatója Mezőszentgyörgyi Dávid és Karsay Ferenc polgármester írta alá. A jövőbeni együttműködés tovább erősítheti a kerület érdekében mozgósítható kapcsolati tőkét, és közösségi érdekeket szolgáló új ötletek megszületését hozza magával. 

A rendezvénysorozat első napján, május 10-én a Brazilok című film zártkörű vetítésével kezdődött a program. Ezt követte egy kerekasztal beszélgetés a társadalmi felelősségvállalás aktuális kérdéseiről az alkotókkal – M. Kiss Csaba rendezővel, Mécs Mónika producerrel –, valamint Németh Nándorral, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régióvezető-helyettesével, Polgár Róbert teológussal és Rézműves Melinda néprajzkutatóval. A beszélgetés moderátora Szayly József a DUE Médiahálózat alelnöke volt.

Május 11-én az agrár-környezetgazdálkodás, a természettel harmóniában élő ember gazdálkodása volt a téma az Agrárakadémián. Többek között V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a rendezvényen.

A programsorozat lezárásaként május 12-én, pénteken – a tavalyi évhez hasonlóan – naplemente túrát szervez az intézet, úti céljuk a Hunyadi-sziget – Háros-szigeti ártéri erdő természetvédelmi terület.

A Promontor TV összeállítása: