Ugrás a tartalomra

Az olimpiával "fel tudunk kerülni a térképre" a XXII. kerületi polgármester szerint

2015. július 02. csütörtök
Nemzetközi ismertséget hozna Budapestnek, ha elnyernénk a 2024-es olimpiai játékok megrendezésének jogát; az ismertségért versengő nagyvárosok, nemzetek között "fel tudunk kerülni a térképre" - mondta a XXII. kerületi polgármester, a Fővárosi Önkormányzat költségvetési bizottságának alelnöke az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtök reggel.
Az olimpiával

Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) azt hozta fel példaként, hogy az átlagember Magyarországon nem sokkal tud többet Szöul, Calgary vagy St. Louis városáról, mint hogy ott korábban rendeztek olimpiát; ugyanezt az ismertséget hozhatnák meg a magyar fővárosnak az ötkarikás játékok.

Megemlítette, a millennium óta nem volt a várost rendszerként kezelő infrastruktúra-fejlesztés Budapesten, olimpia nélkül ezek a beruházások elhúzódóan és így valószínűleg drágábban valósulnának meg.

Arról, hogy az MSZP - bár a fővárosi közgyűlésben még megszavazta - nem támogatja az olimpiai pályázat benyújtását, azt mondta, ez "lágyabb jelzővel szomorú, keményebbel nemzetrontó". Hozzátette, "matematikailag nincs szükség az MSZP vagy a DK támogatására", de ez az ügy akkor "működik", ha az emberek többsége őszintén támogatja.

http://www.hirado.hu/videok/karsay-ferenc-a-ma-reggelben/

hirado.hu