Ugrás a tartalomra

Az aszfalt tesztelve – megnyílt a Pécsi utca

2017. május 22. hétfő
Május 22-én látványos performance-szal nyílt meg ismét a forgalom előtt a Pécsi utca újonnan épített szakasza. Karsay Ferenc polgármester Nyéki Kornél autóversenyzővel együtt tesztelte le, mit tud az új burkolat.
Az aszfalt tesztelve – megnyílt a Pécsi utca

Nyéki Kornél, kerületünk gyorsasági autóversenyzője rendőri biztosítás mellett próbálta ki, mire képes a Mihalik utca és a Tűzoltó utca között átadott szakasz új burkolata. Karsay Ferenc polgármester alkalmi másodpilótaként ült be Nyéki mellé. A forgalom elöl lezárt szakaszon gyorsulási bemutatóval szórakoztatták a közönséget. Az új aszfalt remekül bizonyított, így a belvárosi közlekedés szempontjából fontos szakasz mától ismét nyitva áll a forgalom előtt. Fontos, hogy a Pécsi utca új, közel 120 folyóméternyi szakaszán a Mihalik utcáig 30km/h-s, a Mihalik utcától a Tűzoltó utcáig 50km/h-s sebességkorlátozás van érvényben.

 

Az út megépítése mellett csapadékcsatornával is bővült a szakasz. A környezetrendezési munkák során fasort telepítettek a Piac mögötti szakaszon, valamint füvesítik a környező területet. A beruházás Budafok-Tétény Önkormányzatának köszönhetően valósult meg, mintegy 72,5 millió forint értékben.