Ugrás a tartalomra

Az afrikai énekes és a dobos frontember

2018. december 10. hétfő
Sánta Dániel számára a próbateremben derült csak ki, hogy a dél-afrikai srác énekelni is tud
Az afrikai énekes és a dobos frontember

Az idén hatodik születésnapját ünneplő Soul Surge egy véletlennek köszönheti megalakulását, ugyanis Sánta Dániel, aki szívesen lejárt dobolni egy improvizálós, jammelgetős helyre, a budapesti Szférába, összetalálkozott a dél-afrikai Herby Shaw-val. Kettőjük közös jammelése eredményezte azt, hogy Kiss Miklós gitárossal megerősítve létrejött a zenekar.

Sánta Dániel elmondta lapunknak, hogy számára a próbateremben derült csak ki, hogy a dél-afrikai srác nemcsak rappelni, de énekelni is tud. Herby, aki korábban freestyle bajnokságot nyert, és amikor fiatalabb volt, csak a rapet tartotta elég keménynek, saját dalával jelent meg az együttes első próbáján, így húsz perc alatt össze is rakták első számukat, a Stay Downt. Hozzátette: a szövegírás azóta is a fekete fiú feladata, így a zenekar dalai az ő lelkivilágát, tapasztalatait tükrözik. Az együttes szinte már a fellépése előtt koncertet adott a borfesztivál közönségének, ugyanis igen sok időt szántak a beállásra. Sánta Dániel azonban úgy véli, természetes, hogy egy-két szám elhangzik, mielőtt játszani kezdenének, mert a közönségnek jár a tökéletes hangzás és a jó műsor. Kérdésünkre válaszolva a menedzseri feladatokat is ellátó zenekarvezető kifejtette, hogy olyan helyszíneken fordulnak csak meg, ahol szívesen látják őket, örülnek nekik és örömmel hallgatják hip-hop elemekkel fűszerezett, pop/funk stílusú zenéjüket.
A ma már négytagú zenekar – Herby Shaw (ének), Kiss Miklós (dob), Paczári Viktor (basszusgitár) és Sánta Dániel (dob) – minden tagja „rendes munkahelyen” dolgozik, ezért igen nehéz a fellépések és a próbák időpontját összeegyeztetniük. (Tamás Angéla)

Az afrikai énekes és a dobos frontember