Ugrás a tartalomra

Nemzeti lobogóval tisztelegjünk a hősök előtt!

2017. március 13. hétfő
Az 1848-as forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve minél többen tűzzük ki épületeinkre Budafok-Tétényben is a nemzeti lobogót!
Nemzeti lobogóval tisztelegjünk a hősök előtt!

„…Napjainkban a nemzeti zászló valamennyi nemzet legfontosabb jelképe, az identitás és a polgárok összetartozásának fő kifejezője. (…) Együttműködve érjük el, hogy a különböző helyeken kitűzött nemzeti zászlók és felvont lobogók tekintélyük megőrzésével és a tiszteletadás kritériumainak megfelelve fejezzék ki identitásunkat és összetartozásunkat.”(132/2000. Korm. rendelet)

Budafok-Tétény Önkormányzata arra kéri a kerület intézményeinek vezetőit és a budafok-tétényi polgárokat, hogy nemzeti ünnepünkön a hősök előtt tisztelegve minél többen tűzzék ki a nemzeti lobogót épületeikre. Ünnepeljünk elődeinkhez méltó módon e jeles napon, március idusán!

Nemzeti ünnepre lélekben is készülve két kiemelkedő magyar államférfi gondolatait idézzük:  „A haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz.” (Kossuth Lajos) "Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."(Széchenyi István)