Ugrás a tartalomra

A forradalomra és a szabadságharcra emlékezett Budafok-Tétény

2014. október 24. péntek
A forradalomra és a szabadságharcra emlékezett Budafok-Tétény
A forradalomra és a szabadságharcra emlékezett Budafok-Tétény

Ünnepi megemlékezést tartottak a Városháza Dísztermében október 22-én délután. A résztvevők fejet hajtottak az 1956. október 23-án kirobbant forradalom és szabadságharc hősei, valamint áldozatai emléke előtt.


Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd felidézte az ötvennyolc évvel ezelőtt történt eseményeket.

A közösen elénekelt Himnusz után kerületünk országgyűlési képviselője, Szabolcs Attila mondott beszédet, aki rendhagyó módon egy Melbourne-ből érkezett, "megkésett" levelet olvasott fel, amelyet Pálos István "™56-os társának, Budafoki Gézának írt.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Németh Zsolt a Bibliát hívta segítségül, hogy ünnepi gondolatait megossza a jelenlévőkkel. "Az igazság szabaddá tesz" - idézett Szent János evangéliumából, majd e gondolat köré fűzve tartotta meg beszédét, amelyben felhívta a figyelmet az 1848-as, 1956-os és 1989-es események közötti párhuzamra is.

Fabók Mariann színművésznő szavalata és a Kempelen Farkas Gimnázium tanulóinak színvonalas műsora után a megemlékezők a Városház téren lévő 1956-os emlékműhöz vonultak, ahol koszorúikkal lerótták tiszteletüket a forradalom és szabadságharc hősei előtt.

T.A.


Bővebb tudósítás a Városházi Híradó 2014. október 29-én megjelenő lapszámában.