Ugrás a tartalomra

Akadálymentesítés a Kolonicsban

2011. február 03. csütörtök
Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.
Akadálymentesítés a Kolonicsban

A Közép-magyarországi Operatív Program KMOP-4.5.3-09 számú, "Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)" című pályázat keretében valósul meg a Kolonics György Általános Iskola komplex akadálymentesítése.

A Tompa utcában akadálymentesített parkoló létesül, 3 férőhellyel, táblával és burkolatfestéssel jelölve. Az akadálymentes bejárat helyét tájékoztató tábla fogja jelezni. A bejárat mellé kis meredekségű rámpa épül, kétsoros kapaszkodó korláttal, kerékvető szegéllyel, figyelmeztető sávokkal. Az épületen belüli közlekedés megkönnyítése érdekében a közlekedők és a belső folyosók padlóját taktilis vezető, ill. figyelmeztető sávokkal jelölik, a bejárati és a belső nyílászárókat akadálymentes nyílásszélességet biztosítóra cserélik, felületüket kontrasztos festéssel megjelölik. Az intézményben mellékhelyiségeket alakítanak át, akadálymentesítenek, így kerekesszékesek számára is elérhetők lesznek. Az épületen belüli függőleges közlekedést két lift fogja segíteni, az egyes szintek, szaktantermek, irodák elérhetőségét biztosítva.

Az udvarra való kijutást két, kis meredekségű rámpa építésével valósítják meg, ugyancsak kétsoros kapaszkodó korláttal, kerékvető szegéllyel, figyelmeztető sávokkal. Az infó-kommunikációs akadálymentesítés keretében bel- és kültéri Braille-írásos tájékoztató táblákat és térképeket, vezetősávokat, Braille-írásos, funkciójelző tájékoztató táblát és indukciós hurkokat helyeznek el az intézményben. Az ajtókat kontrasztos festéssel jelölik. A pályázat keretén belül az intézmény honlapja is akadálymentes lesz.

A kivitelezési munkák az intézmény működése mellett zajlottak és 2011. februárjában fejeződnek be. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt neve és bekerülési költsége:
Kolonics György Általános Iskola Komplex Akadálymentesítése
57 968 845 Ft,
megítélt támogatás: 30 000 000 Ft.

Kedvezményezett:
Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület Önkormányzata
1221 Budapest, Városház tér 11.
Tel.: *229-2611, fax: 229-2697,
e-mail:onkormanyzat@bp22.hu

Kiíró szervezet:
Nemzeti Fejlesztési ??gynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

Közreműködő szervezet:
V?TI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32. (1359 Budapest, Pf 20. v. 1253 Bp. Pf. 568)
Tel.: 224 3100, fax: 224 3105, e-mail:vati@vati.hu
www.nfu.hu
www.vati.hu