Ugrás a tartalomra

Újabb iskola lett akadálymentes európai uniós támogatással

2011. október 28. péntek
Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.
Újabb iskola lett akadálymentes európai uniós támogatással

Az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program KMOP-4.5.3-10-11 számú, "Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)" című pályázat keretében valósult meg Budafok-Tétényben a "Kozmutza Flóra Általános Iskola komplex akadálymentesítése" című projekt.

Az október 28-án tartott hivatalos átadóünnepségen Szabolcs Attila polgármester kiemelte: Az intézmény akadálymentesítése kiemelten fontos beruházás, ugyanis a kerületi sajátos nevelési igényű tanulók ellátását biztosítja. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt bekerülési költsége csaknem 34 millió forint volt, amelyből a támogatás összege 30 millió forintot tett ki. A kivitelezési munkák nagyrészt az intézmény nyári zárása alatt valósultak meg.

A rendezvényen az ünnepi műsor után Oláhné Kovács Éva igazgatónő vezetésével a vendégek megtekintették a fejlesztés eredményeit.
Az épületen belül lift, a bejáratnál és az udvarra vezető kijáratnál rámpák épültek. Két mosdót létesítettek mozgássérültek számára. Akadálymentesre cserélték a nyílászárókat. Akadálymentes parkolót alakítottak ki a bejárat közelében. A rámpák és a belső lépcsők új, kétsoros kapaszkodókat kaptak. Az épületen belüli közlekedés megkönnyítése érdekében a közlekedők és a folyosók padlóját taktilis vezető, illetve figyelmeztető sávokkal jelölték. Az infó-kommunikációs akadálymentesítés során bel- és kültéri Braille-írásos tájékoztató táblákat, térképet és indukciós hurkot helyeztek el az intézményben. Elkészült az intézmény akadálymentesített honlapja is.

A pályázat
címe: Kozmutza Flóra Általános Iskola Komplex Akadálymentesítése
azonosító száma: KMOP-4.5.3-10-11-2011-0039
összköltsége: 33 998 293 Ft
megítélt támogatás: 30 000 000 Ft

Kedvezményezett:
Budafok-Tétény Budapest, XXII. kerületi Önkormányzat
1221 Budapest, Városház tér 11.

Kiíró szervezet:
Nemzeti Fejlesztési ??gynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

Közreműködő Szervezet:
V?TI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
1016 Budapest, Gellérthegy út 30-32.

A Nemzeti Fejlesztési ??gynökség és a közreműködő szervezet honlapja:
ujszechenyiterv.gov.hu
www.vati.hu