Ugrás a tartalomra

Aranykort idéző bál a Dohnányival

2017. január 02. hétfő
Miklósa Erika operaénekesnő lesz a sztárvendég a Budafoki Dohnányi Zenekar Aranybálján
Aranykort idéző bál a Dohnányival

A Budafoki Dohnányi Zenekar első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az Aranybált a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával, a Pesti Vigadó épületében, január 21-én. Budafok-Tétény önkormányzata nagy örömmel áll a zenekar kezdeményezése mellé, amelyet kerületünk kiemelt társadalmi eseményének tart. Az est sztárja Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán lesz.

„Örülnék, ha országgyűlési képviselőinkkel, díszpolgárainkkal, önkormányzati képviselő-testületi, bizottsági tagjainkkal és a kerület társadalmi életének kiemelkedő tagjaival együtt lehetnénk 2017. január 21-én, az első Aranybálon” – ezekkel a szavakkal invitálják a vendégeket a XIX. századi társasági életet, a bálok aranykorát felidéző rendezvényre, amely igényes klasszikus zenei koncertet, vidám szórakozást és könnyed táncos programot kínál. A bál első részében a Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor vezényletével ad koncertet a vacsorához. Az est szólistája Miklósa Erika lesz, akit telefonon értünk utol. Arra voltunk kíváncsiak, lépett-e már fel a zenekarral.

– Igen, évekkel ezelőtt a Zempléni Fesztiválon és nagyon szép emlékeket őrzök róla – válaszolta. – Kiváló együttes, amellyel öröm dolgozni. Már nagyon várom, hogy újra találkozzunk.

– Szeret bálozni?

– Igen, mert a báloknak különleges hangulatuk van. Sok bálon részt vettem már életemben civilként is és szerepelőként is. Az Operabált is nagyon szerettem. Az első Aranybál szerintem szintén garantáltan nívós lesz, gyönyörű környezetben, ahol jó társaságban kikapcsolódhatnak, barátkozhatnak az emberek. A Pesti Vígadóban sokszor léptem fel annak idején, még a felújítás előtt, különféle gálákon.

– Itt most garantáltan „elsőbálozó” lesz. A kerületünkben mikor volt az első fellépése?

– Jó régen, méghozzá autóval! Autóvezetésből Budafokon vizsgáztam le, akkoriban kicsit megismertem a fővárosnak ezt a kisvárosi hangulatú részét, amely vidéki lányként különösen magával ragadott. Sajnos „igazi” fellépésre még nem volt módom a XXII. kerületben, de ami késik, nem múlik…

– Azért nem panaszkodhat, bizonyára évekre előre betelt a naptára.

– Nem unatkozom. Sokfelé hívnak a világban, de amióta megszületett a gyermekem, jobban megszűröm, mit vállalok el. Élvezem a gyereknevelést, jelenleg a világ legboldogabb embere vagyok.

– Boldog karácsonyt, és még boldogabb új évet kívánok, „aranyos” kezdettel.

– Köszönöm, s remélem, sok budafok-tétényivel találkozom majd az Aranybálon.

(temesi)


A palotástól a swingig.  A Vigadó helyén az első bált 1833-ban rendezték meg, amely – Pesten akkor még egyedüli koncertteremként – a legmagasabb szintű kultúra otthonává vált, a téli időszakban zsúfolt báli programmal. Az Aranybállal felidézik a XIX. századi társasági életet, a bálok aranykorát. A rendezvény első részében a Budafoki Dohnányi Zenekar ad koncertet a vacsorához, Hollerung Gábor vezényletével. Az est szólistája Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán lesz. A báli hangulatota Duna Művészegyüttes táncosai teremtik meg palotással és keringőkkel, míg a bál második felében a hagyományos tánc- és könnyűzene különleges stílusötvözetét megteremtő Swing a la Django zenekar lép fel.