Ugrás a tartalomra

ÁLLJUNK KI A HATÁRON TÚLI MAGYAROK JOGAIÉRT!

2018. január 22. hétfő
A Rákóczi Szövetség arra kéri a magyarországi választópolgárokat, hogy a magyar nemzeti közösségek érdekében írják alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést.
ÁLLJUNK KI A HATÁRON TÚLI MAGYAROK JOGAIÉRT!

A XVI. Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) zárónyilatkozata értelmében a Rákóczi Szövetség csatlakozik a FUEN Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéséhez (Minority SafePack európai polgári kezdeményezés) annak érdekében, hogy hozzájáruljon az egymillió aláírás összegyűjtéséhez.

 

ÁLLJUNK KI A HATÁRON TÚLI MAGYAROK JOGAIÉRT!

A kezdeményezés célja, hogy az Európai Bizottság végre foglalkozzon az őshonos nemzeti közösségek jogaival, és az Európai Unió fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében.

 

A Rákóczi Szövetség arra kéri a magyarországi választópolgárokat, hogy a magyar nemzeti közösségek érdekében írják alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést. A magyarországi társadalmi szervezetektől, egyházaktól, politikai pártoktól és a média képviselőitől azt kérik, hogy segítsék a kezdeményezés sikerét.

ÁLLJUNK KI A HATÁRON TÚLI MAGYAROK JOGAIÉRT!

A dokumentumot elektronikusan és papír alapon is lehet támogatni. A kezdeményezés a www.jogaink.hu oldalon írható alá elektronikusan, illetve a Magyar Posta valamennyi hivatalában elérhető az aláírásgyűjtő ív és az ingyenes válaszboríték.