Ugrás a tartalomra

Adventi turné Wolf Katival

2018. szeptember 19. szerda
„Olyan ügy mellé akartam állni, amely számomra hiteles”
Adventi turné Wolf Katival

Hangját – a Vuk főcímdalának köszönhetően – már kislány korában ismerte az egész ország, énekesnőként azonban 2010-ben robbant be a köztudatba.

Wolf Kati akkor vált országosan ismertté, amikor feltűnt az X Faktor című tehetségkutató műsorban, majd egy évre rá az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a Szerelem, miért múlsz? című dal angol nyelvű változatát, a What About My Dreams?-t énekelte Düsseldorfban. Még ebben az évben a legjobb női előadónak választották, és megkapta a dortmundi rádió eurovíziós különdíját is. Az énekesnő folyamatosan pörög, országszerte koncertezik, televíziós műsorokban bukkan fel, például a Sztárban sztárban vagy legutóbb Fodor Rajmund vízilabdázóval párt alkotva a Nagy Duettben, a budafoki borfesztiválon pedig az Ökumenikus Segélyszervezet sajtudvarán.

– Alighogy befejezte a tanszercsomagok összeállítását, máris jótékonysági koncertet ad. Hogyan került kapcsolatba a szervezettel?

– A tehetségkutató műsor ismertté tett, és én erre vártam már régóta. Hirtelen jött a népszerűség és az az érzés is, hogy ezzel segíthetek másokon. Olyan ügy mellé akartam állni, amely számomra hiteles, amiben hinni és bízni tudok. Érdekes volt, hogy amikor az Ökumenikus Segélyszervezetet kinéztem magamnak, ők szinte ugyanakkor kerestek meg engem, hogy vegyek részt az Iskolakezdés együtt! elnevezésű kampányukban. Hét éve dolgozom a szervezetnél önkéntesként, és idén hetedszer is sikerült megtöltenünk ezer rászoruló kis és nagy gyerek iskolatáskáját, hogy társaikkal egyenlő eséllyel kezdhessék el a tanévet.

– Milyen segítséget jelent a szervezet számára az ismertsége?

– Rajtam keresztül talán többekhez eljut a szervezet híre. A közösségi oldalaimon kommunikálom, hogy mi történik a segélyszervezetnél az év 365 napján. Abban reménykedem, hogy aki szereti a zenémet és olvassa a bejegyzéseimet, annak felkeltem a figyelmét az itt folyó karitatív munka iránt. A jótékonysági koncertek is ezt a célt szolgálják.

– Milyen feladatok várják a közeljövőben?

– A főiskolán zeneelméletet és karvezetést tanultam, de csak tavaly végezhettem igazi „kórusos” munkát. Az év végi nagykoncertemen a Jazz And More kórussal énekeltem, sőt, előtte szólampróbákra jártam és kicsit vezényeltem is. Nagyon élveztük a közös munkát, ezért idén adventi turnéra indulunk. Templomokban fogunk fellépni, ezért úgy állítjuk össze a műsort, hogy a helyszínnel és az időszakkal összhangban legyen. (Tamás Angéla)