Ugrás a tartalomra

A Törley innovációja: Muscosecco, a száraz muskotálypezsgő

2018. november 14. szerda
A Törley Cégcsoport közel 70%-os részesedéssel piacvezető a magyar pezsgőpiacon. A portfolióijukban megtalálható a brut nature pezsgőktől az édesig, 0,2 literestől a 3 literesig, a tradicionális eljárással és transvasée technológiával készülő, valamint tartályban erjesztett rosé, fehér és vörös pezsgő illetve alkoholmentes ital is.
A Törley innovációja: Muscosecco, a száraz muskotálypezsgő

Törley József az innovátor

A Törley azonban több mint tradíció, ezért szeretnék a gyáralapító egy másik arcát is megmutatni. Az idei szezontól megújul a Törley palackok nyakát sálszerűen körülölelő nyakcímke; ezentúl egy fiatalabb Törley József jelenik meg rajta.                                     

Ezzel szeretnének tisztelegni a gyáralapító előtt, aki igazi innovátor volt, hiszen alig 24 évesen a legkorszerűbb technológiákat felhasználva olyan vállalkozást indított, amellyel rövid időn belül igen komoly sikereket ért el. A legmodernebb masinákat, gőzgépeket, elektromos berendezéseket használta a gyárában és ő alkalmazta hazánkban először a degorzsálást azaz fagyasztásos seprőtelenítést.

Törley Józsefnek az elsők között volt hazánkban jogosítványa és ő okozta vélhetően az első magyar autóbalesetet is. Alapító tagja volt a Királyi Magyar Automobil Clubnak, amely valójában máig működik.  A haladó szellemű iparos az áruszállítást nem lovaskocsival, hanem tehergépkocsikkal végezte. Kortársai között elsőként ő ismerte fel a reklám fontosságát,

annak piacbefolyásoló szerepét. Korának mecénása és a művészet nagy pártolója volt.

Törley József számára mindig is fontos volt a kiváló minőség, erre utal elhíresült mondása is: „Nagy szorgalom és kitartás mellett sikerült nekem az eddig ismert champagne-i pezsgőboroknál sokkal kitűnőbbet előállítani.” 

 

Törley Muscosecco

A magyarok még mindig az édes pezsgőt preferálják, de egyértelmű elmozdulás tapasztalható a száraz, félszáraz ízek felé, és nem csak a drágább pezsgők kategóriájában.

A Törley Pezsgőpincészet szakemberei a pezsgőkedvelők számára mintegy hiánypótlásként készítették el ezt az üde, friss száraz muskotálypezsgőt, a Törley Muscoseccot.

„Célunk, hogy az édes pezsgő fogyasztóinak mutassunk olyan száraz pezsgős alternatívát, amit ha megkóstol, csodálkozva azt mondja, ez milyen finom.” – mondta Lőrik Tamás a Törley termékmenedzsere.

Friss Cserszegi Fűszeres szőlőből készült zamatgazdag bort erjesztettünk pezsgővé, majd Irsai Olivér szőlő mustjával tettük még illatosabbá, finomabbá. Irsai Olivér musttal emeltük a pezsgő cukortartalmát 20 g/l-re, amely az illatokat, ízeket kiegészítve teljessé varázsolja az élményt.

Pohárba töltve megismerkedhetünk a karakteres muskotályos aromát sugárzó itallal, melyből a felszálló apró buborékok mutatják a pezsgő finomságát. Szájba véve a kortyot, a finom szén-dioxid tartalom kiemeli a Cserszegi és az Irsai aromagazdagságát.

Az ajánlott fogyasztási hőmérséklet betartása (5-7 °C) emeli a pezsgő értékeit, így lesz igazi az élmény. Baráti beszélgetések frissítő társaként, de zöldfűszeres tésztaételek kísérőjeként is ajánljuk.

A Törley Muscosecco kiemelt partnereinknél lesz elérhető, valamint megvásárolható a Törley Pezsgőboltjában, amely november-december hónapban az alábbi meghosszabbított nyitva tartással fogadja a vásárlóit az Anna utcában:

Hétfőn: zárva

Kedd: 10.00 - 17.00

Szerda: 10.00 - 17.00

Csütörtök: 10.00 - 18.00

Péntek: 8.00 - 14.00

Szombat: zárva

Vasárnap: zárva

A Törley innovációja: Muscosecco, a száraz muskotálypezsgő